Tuesday, 16 December 2014


Χθες είχα έμπνευση! Πρόσφατα είχα δει μια συνταγή για μπισκότα με φουστικοβούτυρο και άλλα 2 υλικά μόνο. Μου φάνηκε υπέροχη σαν ιδέα και αποφάσισα να το δοκιμάσω με μια ελληνική εκδοχή του φυστικοβούτυρου, το ταχίνι. Επιπλέον, έχετε δοκιμάσει ποτέ ταχίνι με σοκολάτα; Ο συνδυασμός είναι εκπληκτικός και συχνά αλείφω μερικές φέτες μπανάνας με αυτό. Είναι το τέλειο γλυκό σνακ μαζί με τον καφέ (ή χωρίς). Η συνταγή είναι πανεύκολη και δεν θα σας παιδέψει καθόλου. Πρόκειται για "γεμάτα" σε γεύση μπισκοτάκια, τα οποία περιέχουν κάτι το τραγανιστό εξαιτίας των μακαντάμια.


Inspiration hit me yesterday! I had recently stumbled on a recipe for peanut butter cookies with another two ingredients only. I thought it was a great idea and decided to give it a go with a little more greek version of peanut butter, tahini. Also, have you ever try tahini with chocolate? The combination is explosive and I often like to spead some of it on top of banana pieces. It's the perfect sweet snack along with a cup of coffee (or without). The recipe is super easy and will not bother you at all. It's about "full" is taste cookies, which have the crunchy effect coming from the nuts.

Μπισκότα με ταχίνι, σοκολάτα και καρπούς μακαντάμια

(για 14-16 μεσαία μπισκότα)

1 βαζάκι ταχίνι με κακάο 
1 αυγό
1/4 ζάχαρη κρυσταλλική
10 μακαντάμια
100 γρ κουβερτούρα

πώς θα το φτιάξω;

- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης αδειάστε το περιεχόμενο του βάζου μαζί με το αυγό και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά με τη βοήθεια ενός μίξερ για 1-2 λεπτά. Τέλος προσθέστε 10 μακαντάμια που θα έχετε ψιλοκόψει σε μούλτι.
- Ήρθε η ώρα για πλάσιμο! Αφού καλύψετε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος, πλάστε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε της στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, ώστε όταν θα ψηθούν να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ψήνετε για 10-12 λεπτά και έπειτα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Όσο κρυώνουν, λιώστε την κουβερτούρα σας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Με ένα κουτάλι και αρκετά ψηλά από τα μπισκότα περιχύστε τη σοκολάτα με παράλληλες ευθείες κινήσεις  ώστε να έχετε ωραίες ευθείες γραμμές.


Cookies with Tahini, chocolate and macadamia nuts

(for 14-16 medium cookies)

1 jar of tahini with cocoa
1 egg
1/4 granulated sugar
10 macadamia nuts
100g dark chocolate

how do I make it?

- Preheat your oven to 175 degrees. In a large mixing bowl, pour the contents of the jar along with the egg and sugar. Stir well using a mixer for 1-2 minutes. Finally add 10 macadamia you get chopped in a food processor.
- It's time for kneading! After you fill a large baking dish with baking paper, knead small balls of cookies and place them on the dish at a sufficient distance from each other, so when cooked they do not stick together.
- Bake for 10-12 minutes and then remove from the oven and allow to cool. Until they are cooled, melt your chocolate in a double boiler or microwave. With a spoon and quite high off the cookies pour the chocolate with parallel straight motion to have nice straight lines.

No comments :

Post a Comment