Monday 8 December 2014

CHILI CON CARNE ΜΕ ΨΗΜΕΝΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ - CHILI CON CARNE WITH TOASTED TORTILLAS


Τι πιο υπέροχο από ένα ζεστό πιάτο να γεμίσει την "κρυάδα" της καθημερινότητας; Το λεγόμενο "comfort food" εκτός από γεύση μας προσφέρει και μια αίσθηση "μαμάς και γιαγιάς" σε κάθε μπουκιά. Ο αξιαγάπητος Jamie Oliver στο καινούργιο του βιβλίο Comfort Food μας παρουσιάζει αμέτρητα φαγητά για να καλοπεράσουμε το χειμώνα - και όχι μόνο! Σύντομα θα καταλήξει στα χέρια μου και θα πρέπει να φοβάστε! 

Γενικά, μου αρέσουν τα πικάντικα φαγητά που πλησιάζουν λίγο την λατινική κουζίνα του Μεξικού, της Κούβας και του Περού. Το 'chili con carne', ένα φαγητό της Tex-Mex κουζίνας, δεν είναι κάτι άλλο από κιμά μαγειρεμένο αργά μαζί με πιπεριές τσίλι (καυτερές συνήθως), κόκκινα φασόλια, τομάτες και τσιπς τορτίγιας. Εγώ πρόσθεσα και λίγο γλυκό καλαμπόκι σε όλο αυτό το δημιούργημα για να προσθέσω χρώμα και λίγη παραπάνω γεύση.

-----

What could be more wonderful than a hot plate to fill the "chilliness" of everyday life? The so-called "comfort food" except from taste, it offers a sense of "Mom and Grandma" in every bite. The lovable Jamie Oliver in his new book Comfort Food shows us countless foods to enjoy a cold winter - and more! Soon it will come up in my hands and you should be afraid!

Generally, I like spicy foods approaching a little the Latin cuisine of Mexico, Cuba and Peru. The 'chili con carne', a dish of Tex-Mex cuisine, it's not something other than meat cooked slowly with chili peppers (usually hot), red beans, tomatoes and tortilla chips. I added a little sweet corn to it to add color and a little more taste.

-----



Chili con Carne με ψημένες τορτίγιες
συνταγή εμπνευσμένη από το Comedera

υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ κιμάς βόειος
400 γρ κόκκινα φασόλια
400 γρ τομάτες τριμμένες
300 γρ γλυκό καλαμπόκι
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμυδάκι πράσινο
λίγο φρέσκο κόλιανδρο
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουτάλι της σούπας σάλτσα Worcester
αλάτι και μαύρο πιπέρι

πώς θα το φτιάξω;

- Ξεκινήστε ψιλοκόβωντας το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο (αν δεν έχετε φρέσκο δεν πειράζει). Ζεστάνετε καλά ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μέχρι να πάρουν χρώμα.
 - Στη συνέχεια, προσθέστε τον κιμά. Ανακατέψτε καλά ώστε να βοηθήσετε τον κιμά να γίνει και σταδιακά προσθέτετε το κύμινο, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικά , τη σάλτσα Worchester, αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράζει για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις τομάτες μας, φροντίζοντας να είναι σε ομοιόμορφα κομματάκια. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Εάν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό και δοκιμάστε εάν θέλει λίγο αλάτι παραπάνω.
- Σουρώστε τα κόκκινα φασόλια (αν είναι σε κονσέρβα) καλά και προσθέστε τα στο τηγάνι μετά από 15 λεπτά. Προσθέστε το καλαμπόκι σας και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε λίγο φρέσκο κόλλιανδρο από πάνω.
Σερβίρετε με ψημένες τορτίγιες τις οποίες θα κόψετε σε μικρά κομμάτια.


Chili con carne with toasted tortillas

ingredients (4 persons)

500 gr. ground beef
400 gr. kidney beens
400 gr. grinded tomatoes
300 gr. sweet corn
1 medium red onion
2 cloves garlic
2 green onion
some fresh coriander
some olive oil
1 teaspoon cumin
1 teaspoon oregano
1 teaspoon paprika
1 teaspoon cayenne pepper
1 tablespoon Worcester sauce
salt and black pepper

how do I make it?

- Start by chopping the onion, garlic, green onion and coriander (if you don't have fresh it does not matter). Heat a large pan with a little olive oil and saute the garlic, onion and green onion until browned.
  - Then add the minced meat. Stir well to help the mean get done and gradually add the cumin, oregano, cayenne, paprika, the Worchester sauce, salt and pepper.
- Allow the mixture to boil for 5 minutes and then add your tomatoes, making sure they are in uniformly pieces. Reduce the heat slightly and boil for 15 minutes. If necessary add a little water and add if you want a little more salt.
- Drain the red beans (if canned) well and add to the pan after 15 minutes. Add your corn and cook for another 5 minutes.
- Remove from heat and add a little fresh coriander on top.
Serve with toasted tortillas cut into small pieces.

No comments :

Post a Comment