Monday 23 March 2015

CARROT CAKE VOLUME 2



Επιτέλους, έφτιαξε λίγο ο καιρός εδώ στα νότια προάστια της Αθήνας. Δεν κάνει τόσο κρύο (προς το παρόν) και ο ήλιος Θυμάστε το προηγούμενο κέικ καρότου που είχα κάνει πριν λίγους μήνες; Ξετρελάθηκαν όλοι με το κέικ, το ξαναέκανα πολλές φορές στην ίδια μορφή του και πάλι είχε την ίδια  επιτυχία. Όμως, η διάθεση για δημιουργικότητα στην κουζίνα με οδήγησε στο να προσπαθήσω να φτιάξω ένα κέικ καρότου διαφορετικό από την προηγούμενη φορά, ενισχύοντας τη γεύση του και την παρουσίασή του. Σκέφτηκα, λοιπόν, να φτιάξω ένα κέικ με δύο στρώσεις και ενδιάμεσα μία στρώση από κρέμα τυριού και στο τέλος να καλύψω όλο το κέικ με την ίδια κρέμα. 

Οφείλω να ομολογήσω ότι μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να πετύχω το frosting γύρω γύρω από το κέικ και με έκανε να αναγνωρίσω ακόμα περισσότερο (απ' όσο μέχρι σήμερα) τη δουλειά ενός ζαχαροπλάστη. Ορκίστηκα, όμως, να ξαναπροσπαθήσω σε επόμενες συνταγές μέχρι να είμαι πλήρως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Σε αυτό το κέικ νιώθω αρκετά περήφανη με τον εαυτό μου, αν σκεφτείς ότι δεν είχα ούτε τα εργαλεία, αλλά ούτε και την ανάλογη εμπειρία. Εν ολίγοις, πήγαινα στα τυφλά και ευχόμουν να μην πάει τσάμπα τόσος κόπος και πασάλειμμα με την κρέμα τυριού. 



Κέικ καρότου σε στρώσεις με κρέμα τυριού

Τη συνταγή για το κέικ και την κρέμα τυριού θα τη βρείτε εδώ. Η μόνη διαφορά σε αυτή την παραλλαγή του κέικ είναι ότι θα φτιάξετε τη διπλάσια ποσότητα κρέμας τυριού. 

Μερικές συμβουλές για το κέικ καρότου με δύο στρώσεις. Αφού ψήσετε το κέικ και το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά. Θέλουμε να μην είναι ζεστό ώστε να μην διαλύεται στο κόψιμο και στην μεταφορά του. 
Τοποθετήστε το κέικ σας εκεί όπου θα συνεχίσετε με την επικάλυψη της κρέμας, για να μεταφέρετε όσο το λιγότερο δυνατόν το εύθραυστο κέικ. Για να κόψετε το κέικ στα δύο, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι με μεγάλη λεπίδα κοπής. Στη μέση του πλαινού μέρους του κέικ ξεκινήστε να κόβετε με κυκλικές κινήσεις γύρω γύρω το κέικ, μέχρι να αισθανθείτε ότι έχετε κόψει στη μέση το κέικ και τα δύο κομμάτια έχουν ξεχωρίσει. Με ήπιες κινήσεις μετακινήστε με τα χέρια σας το πάνω μέρος του κέικ. Τιπ: εάν σας διαλυθεί το πάνω μέρος σε κομμάτια κατά την μεταφορά μην ανησυχείτε, γιατί θα καλυφθεί όλο με κρέμα και δεν θα φαίνεται τίποτα. Το κάτω μέρος μας νοιάζει περισσότερο, γιατί πρέπει να είναι σταθερό.

Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση κρέμας τυριού στο κάτω κομμάτι του κέικ. Στη συνέχεια τοποθετήστε το πάνω μέρος του κέικ και καλύψτε όλο το κέικ με την κρέμα που περισσεύει. Φροντίστε να καλυφθούν ομοιόμορφα και τα πλαινά μέρη του κέικ.



No comments :

Post a Comment