Μεσημέρι Τετάρτης και ετοιμάζομαι μετά από ολονύχτια βάρδια στο νοσοκομείο να πάω να βουτήξω σε μια παραλία εδώ κοντά. Ζέστη, σχεδόν καύσωνας και φαίνεται πως σήμερα θα το πάρω το χρωματάκι μου. Αυτό το μπρονζέ του ελληνικού καλοκαιριού που τόσο μας πηγαίνει. Και ενώ, θα έπρεπε να μη θέλω να φάω τίποτα άλλο πέρα από φρούτα και δροσερές σαλάτες, το μυαλό μου πήγε πάλι σε μια απίστευτη συνταγή που δημιούργησα πριν από λίγο καιρό για το αγαπημένο Savoir Ville και θέλω να μοιραστώ και εδώ μαζί σας.
Είμαι τρομερή γλυκατζού και ξέρω πως τώρα είναι ίσως η χειρότερη περίοδος για να σας δείχνω γλυκά, όμως, έχω λόγο. Πρόκειται για ένα γλυκό βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα ενός καλοφαγά. Ίσως να είναι ό,τι καλύτερο δοκίμασα μετά το μπισκότο με φυστικοβούτυρο. Συνδυάζει μαζί δύο μοναδικά γλυκίσματα σε ένα, δημιουργώντας ένα γλυκό που απλά δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι. Ειλικρινά δεν γίνεται. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα ευφυής, καθώς με ένα φανταστικό τρόπο διατηρείται το ζουμερό brownie και από πάνω το μαλακό μπισκοτάκι. Μια ωραία ιδέα που μου ήρθε σήμερα, παρόλο που τη συνταγή την είχα δημιουργήσει εδώ και καιρό, είναι να φτιάξετε ατομικά brookies (π.χ. σε ταψί με θήκες για muffins) και να τα συνοδέψετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Brookie= brownie and cookie
υλικά (για 8-10 brookies)
για το brownie
125γρ σοκολάτα με >60% κακάο
70γρ βούτυρο
80γρ ζάχαρη
2 αυγά
75γρ αλεύρι
50γρ χοντροκομμένα φουντούκια ή καρύδια
για το cookie
100γρ βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)
100γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
180γρ αλεύρι
100γρ κομματάκια σοκολάτας
πώς θα το φτιάξω;
1. Πρώτο βήμα είναι να φτιάξουμε τη ζύμη για το brownie που θα μπει στη βάση του γλυκού. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε "μπεν μαρί" ή στο φούρνο μικροκυμάτων (προσοχή μην σας καεί η σοκολάτα).
2. Έπειτα, προσθέστε τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι τελευταίο και ανακατέψτε πάλι καλά. Τέλος, ρίξτε μέσα στο μείγμα τα φουντούκια.
3. Σε ένα
μικρό τετράγωνο ταψί αλείψτε λίγο βούτυρο ή στρώστε ένα χαρτί ψησίματος.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί φροντίζοντας να καλύψετε όλη την επιφάνειά του.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στην αντίσταση (πάνω-κάτω).
4. Τώρα θα
φτιάξουμε τη ζύμη για το μπισκότο. Ανακατέψτε μαζί σε ένα μπολ το μαλακό
βούτυρο με τη ζάχαρη με τη βοήθεια ενός μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό
και συνεχίστε το ανακάτεμα.
5.
Προσθέστε το αλεύρι, το baking
powder
και τη μαγειρική σόδα
και με τη βοήθεια μιας κουτάλας αρχίστε να ανακατεύετε. Θα δείτε πως
δημιουργείται μια μαλακή ζύμη και πως θα βρείτε δυσκολία στο ανακάτεμα. Τέλος,
προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να πάνε σε όλη
τη ζύμη.
6. Με
προσοχή μεταφέτε τη ζύμη μπισκότου στο ταψί πάνω από τη ζύμη του brownie. Εγώ χρησιμοποίησα λίγο τα χεράκια
μου, καθώς η ζύμη από το μπισκότο είναι ιδιαίτερα μαλακή και κολλάει.
7. Ψήστε το
brookie
στον προθερμασμένο
φούρνο για 20-25 λεπτά (εγώ το έψησα για 25). Αποσύρετε από το φούρνο και
αφήστε το να κρυώσει πλήρως. Το μπισκότο θα συνεχίσει να ψήνεται λίγα λεπτά
αφότου το βγάλετε.
8. Για σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε μια μπάλα παγωτό βανίλιας.
No comments :
Post a Comment