Friday 12 August 2016

HOMEMADE HUMMUS (ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ)


     I am the type of person who procrastinates, a lot! It begins with little things like cleaning my room to bigger ones, which are too embaracing to share. This happened with a few things I want to try in the kitchen. There are so many... but I never get around doing them because either life gets in the way (it's summer right now, so you get the point) or I am watching Scandal and can't be bothered with doing anything else. So, I have always heard of people eating hummus and how chickpeas are full of protein and it's actually really good for you. I even tasted it a while ago when I was out eating with a  friend and we had some falafel and hummus together. Oh dear Lord that was fun!

     Είμαι το είδος του ανθρώπου που χρονοτριβεί, πολύ! Ξεκινάω με μικρά πράγματα, όπως τον καθαρισμό του δωματίου μου μέχρι μεγαλύτερα, τα οποία είναι πάρα πολύ ντροπιαστικά για να μοιραστώ. Αυτό συνέβη με μερικά πράγματα που θέλω να δοκιμάσω στην κουζίνα. Υπάρχουν τόσα πολλά ... αλλά εγώ δεν καταφέρνω ποτέ να τα κάνω είτε επειδή η καθημερινή ζωή μπαίνει στέκεται εμπόδιο (το καλοκαίρι είναι εδώ, οπότε καταλαβαίνετε) ή βλέπω τη σειρά Scandal και δεν μπορώ να βρω το κουράγιο να κάνω οτιδήποτε άλλο. Έτσι, είχα ακούσει για αρκετούς φίλους να τρώνε χούμους και ότι τα ρεβίθια είναι γεμάτα από πρωτεΐνες και είναι πραγματικά πολύ καλή τροφή. Είχα μάλιστα δοκιμάσει πριν από λίγο καιρό, όταν ήμουν έξω για φαγητό με μια φίλη και είχαμε φάει λίγα φαλάφελ και χούμους μαζί. Ω Θεέ μου ήταν φανταστικά!
     


     It turns out homemade hummus is so easy to make. You can use fresh chickpeas that you boil yourself or canned ones (after you drain them). Tahini sauce goes so well with the creamy chickpeas and the garlic and lemon juice lift it up. After you've made it I am sure you will start eating it in numerous ways. With bread, vegetable sticks, a spoon... It tastes so good I wouldn't judge you! Plus it's a healthy food to snack on in moderation. You could also use it in some sauce for salad. It would be perfect for that.

    Όπως αποδείχτηκε το χειροποίητο χούμους είναι τόσο εύκολο να το φτιάξετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ρεβίθια που θα βράσετε οι ίδιοι ή ρεβίθια από κονσέρβα (αφού τα σουρώσετε). Το ταχίνι ταιριάζει τόσο πολύ με τα κρεμώδη ρεβίθια και το σκόρδο με το λεμόνι το απογειώνουν. Αφού το φτιάξετε είμαι σίγουρη πως θα ξεκινήσετε να το τρώτε με πολλούς τρόπους. Με ψωμί, με στικς λαχανικών, με κουτάλι... Έχει τόσο υπέροχη γεύση που δεν θα σας έκρινα! Επιπλέον, είναι υγιεινή επιλογή για σνακ με μέτρο όμως. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε σε σος για σαλάτα. Θα ήταν τέλειο.



Homemade hummus 

ingredients

2 cups cooked chickpeas (boiled or canned)
3 tablespoons olive oil
3 tablespoons tahini
juice from 1 lemon
1 small garlic clove smashed
salt, pepper

how do I make it?

1. Put all of your ingredients in a food processor. Start mixing until a cream starts forming. Using a spoon scrape the sides of the processor if needed. Continue mixing for almost 2 minutes until everything is processed and a light creamy paste is created. Taste for salt and pepper and add some if needed.


Xειροποίητο χούμους

υλικά

2 κούπες μαγειρεμένα ρεβίθια (βρασμένα ή κονσέρβας)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ταχίνι
χυμός από ένα λεμόνι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι, πιπέρι

πώς θα το φτιάξω;

1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Ξεκινήστε να πολτοποιήτε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ανακατέψτε ότι υπάρχει στα πλαινά του μίξερ εάν δεν έχει ανακατευτεί. Συνεχίστε την πολτοποίηση για περίπου 2 λεπτά μέχρι όλα τα υλικά να έχουν πολτοποιηθεί και μια κρεμώδης πάστα να έχει δημιουργηθεί. Γευτείτε για αλάτι και πιπέρι και προσθέστε λίγο εάν χρειάζεται.



Follow my blog with Bloglovin

No comments :

Post a Comment