Αυτές οι μικροσκοπικές λιχουδιές πάντα με ξετρέλαιναν και μου άρεσαν, γιατί μπορούν με λίγες μπουκιές να ικανοποιήσουν την επιθυμία για γλυκό και μπορεί να έχουν πολλές παραλλαγές. Η σοκολάτα, αιώνια αγαπημένη, σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται με τη βελγική σοκολάτα γάλακτος και ένα λαχταριστό frosting βανίλιας με προσθήκη χρώματος μπλε. Το χρώμα είναι προαιρετικό, μπορείτε είτε να αφήσετε σκέτο το frosting, είτε να προσθέσετε όποιο άλλο χρώμα επιθυμείτε.
-----
These tiny delicacies always made me crazy, because only a few bites can satisfy ones desire for sweet and in many variations. Chocolate, eternal beloved one, in this recipe is combined with Belgian milk chocolate and a delicious vanilla frosting. The color is optional, you can either let alone the frosting, or add any other color you wish.
Cupcakes σοκολάτας γεμιστά με βέλγικη σοκολάτα και με επικάλυψη βανίλιας
υλικά
για τα cupcakes (12 cupcakes)
100 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
140 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
λίγο αλάτι
40 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
120 ml γάλα
1 αυγό
1/4 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
κομματάκια βέλγικης σοκολάτας
κομματάκια βέλγικης σοκολάτας
για το frosting
250 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
25 ml γάλα
2 σταγόνες άρωμα βανίλιας
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
πώς θα το φτιάξω;
- Ξεκινάμε με το frosting, καθώς θα πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε μέτρια ένταση μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το άρωμα βανίλιας και το προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης. Μόλις ανακατευτούν καλά συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώματος στο μείγμα εάν επιθυμούμε. Εμείς προσθέσαμε χρώμα μπλε!
- Κατόπιν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Αναμειγνύουμε με τη βοήθεια ενός μίξερ το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά τη μισή ποσότητα γάλακτος μέχρι να ανακατευτεί.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και το άρωμα βανίλιας και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια βέλγικης σοκολάτας.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες σε ταψί για cupcakes (ή muffins) φροντίζοντας να γεμίσουμε τα 2/3. Όχι παραπάνω, γιατί τα cupcakes θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα cupcakes για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και όταν πιέζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα να βγαίνει χωρίς ίχνος υγρού μείγματος. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
- Ήρθε η ώρα για στόλισμα! Διαλέξτε ένα καλής ποιότητας κορνέ και βάλτε μέσα λίγη ποσότητα από το frosting. Δημιουργήστε διάφορα σχέδια αλλάζοντας το στόμιο κάθε φορά. Προσθέστε μερικά χρωματιστά κουφετάκια ή sprinkes για πιο χρωματιστές δημιουργίες.
80 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
25 ml γάλα
2 σταγόνες άρωμα βανίλιας
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
πώς θα το φτιάξω;
- Ξεκινάμε με το frosting, καθώς θα πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε μέτρια ένταση μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το άρωμα βανίλιας και το προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης. Μόλις ανακατευτούν καλά συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώματος στο μείγμα εάν επιθυμούμε. Εμείς προσθέσαμε χρώμα μπλε!
- Κατόπιν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Αναμειγνύουμε με τη βοήθεια ενός μίξερ το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά τη μισή ποσότητα γάλακτος μέχρι να ανακατευτεί.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και το άρωμα βανίλιας και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια βέλγικης σοκολάτας.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες σε ταψί για cupcakes (ή muffins) φροντίζοντας να γεμίσουμε τα 2/3. Όχι παραπάνω, γιατί τα cupcakes θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα cupcakes για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και όταν πιέζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα να βγαίνει χωρίς ίχνος υγρού μείγματος. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
- Ήρθε η ώρα για στόλισμα! Διαλέξτε ένα καλής ποιότητας κορνέ και βάλτε μέσα λίγη ποσότητα από το frosting. Δημιουργήστε διάφορα σχέδια αλλάζοντας το στόμιο κάθε φορά. Προσθέστε μερικά χρωματιστά κουφετάκια ή sprinkes για πιο χρωματιστές δημιουργίες.
------
Chocolate cupcakes with belgian chocolate chips and vanilla frosting
ingredients
for the cupcakes
100gr all purpose flour
20gr cocoa
140gr sugar
1 1/2 teaspoon baking powder
a pinch of salt
40gr butter (room temperature)
120ml milk
1 egg
1/4 teaspoon vanilla essence
belgian chocolate chips
for the frosting
250gr icing sugar
80gr butter (room temperature)
25ml milk
2 drops of vanilla essence
pastry color (optional)
how do I make it?
- We begin with the frosting, as you have to leave it in the fridge. In a large bowl, beat the sugar with the butter at medium volume until mixed well. In another bowl mix the milk with the vanilla flavor and add to the butter-sugar mixture. Once mixed well continue beating for a few minutes until a fluffy mixture is created. Add a few drops of color in the mixture if desired. We added color blue! Once you're finished put the mixture in the fridge.
- Next, preheat the oven to 170 C. Mix the flour, cocoa, sugar, baking powder, salt and butter and gradually add half the milk to be shuffled.
- In another small bowl beat the remaining milk with the egg and vanilla flavor and then add it to the previous mixture and mix well with a mixer. Finally add the Belgian chocolate chips.
- With the help of a spoon put the mixture into paper cases in a pan for cupcakes (or muffins) making sure to fill 2/3 of the cases. No more than that, because the cupcakes will rise during baking.
- Bake the cupcakes for 20-25 minutes or until they rise and when you push a toothpick into them it comes out without any remaining liquid mixture. When your cupcakes are ready, remove from the oven and place them on a rack to cool.
- It's time for decoration! Choose a good quality piping bag and insert a little amount of frosting. Create various designs by changing the nozzle each time. Add some colorful sprinkes for more fun creations.
No comments :
Post a Comment