Wednesday, 3 December 2014

ΚEKAKIA RED VELVET ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΡΕΜΑΣ ΤΡΥΡΙΟΥ - RED VELVET MINI CAKES WITH CREAM CHEESE FROSTING


Πόσο το λατρεύω αυτό το κόκκινο χρώμα "βελούδου" που έχει αυτό το γλυκό. Για όσους δεν γνωρίζουν το red velvet cake, πρόκειται για ένα ζουμερό σοκολατένιο κέικ με απόχρωση κόκκινου, σαν κόκκινο βελούδο, σε πολλές στρώσεις. Από πάνω και ενδιάμεσα στολίζεται με μια λευκή στρώση από κρέμα τυριού που δίνει μια πιο ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το υπέροχο κέικ. 
Το "στίστιμο" των στρώσεων του κέικ αποτέλεσε μια διασκεδαστική πρόκληση, αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε! Προσωπικά λάτρεψα αυτόν το συνδυασμό σοκολατένιου κέικ με κρέμα τυριού και πρόκειται να τα ξαναφτιάξω πολύ σύντομα. Αντί για ένα μεγάλο κέικ, λοιπόν, τι θα λέγατε για μικρά κεκάκια σε λαχταριστό μέγεθος;

-----
Oh, how I love this red "velvety"color this cake has. For those unfamiliar with the red velvet cake, it is a juicy chocolate cake with red color, like red velvet, in several layers. Above and intermediate decorated with a white layer of cream cheese, which gives a more distinctive flavor to this delicious cake.
The "layering" of the cake was a fun challenge, but the result was compensating! Personally I loved this combination of chocolate cake with cream cheese and plan on making it again very soon. Instead of a big cake, then, how about a delicious mini cake size?


Κεκάκια Red Velvet με επικάλυψη κρέμας τυριού

υλικά (για 5-6 κεκάκια)

για τα κέικς
250 γρ αλεύρι
15 γρ κακάο καλής ποιότητας
110 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι αλάτι
240 ml ξυνόγαλα
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

για την κρέμα τυριού
400 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφια)
300 ml κρέμα γάλακτος (35-36% λιπαρά)
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

πώς θα το φτιάξω;

- Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα τυριού την οποία θα βάλουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ το τυρί κρέμα αρκετά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα. Σταδιακά ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το ανακάτεμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα. Όταν τελειώσετε τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (για μια ώρα τουλάχιστον).
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 C. Σε ένα μπωλ κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε το αλάτι και το baking powder. Σε άλλο μπωλ χτυπήστε με ένα μίξερ το βούτυρο καλά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε για 2 λεπτά περίπου. Ρίξτε τα αυγά ένα-ένα και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη. 
- Προσθέστε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι με τα άλλα υλικά και το ξινόγαλα, σε τρεις δόσεις. Χτυπήστε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, προσθέστε τη βανίλια και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χρώμα σε μορφή τζελ, όπου δεν χρειάστηκε μεγάλη ποσότητα. Σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας χρώμα για να σας βγει ένα έντονο κόκκινο χρώμα στο κέικ.
- Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο τοποθετήστε ένα χαρτί ψησίματος και ρίξτε όλο το μείγμα σας φροντίζοντας να πάει παντού. Ψήστε για 25-30 λεπτά, δοκιμάζοντας εάν το κέικ έχει γίνει με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Εάν η οδοντογλυφίδα σας βγει από το μείγμα χωρίς ίχνη υγρού περιεχομένου τότε το κέικ είναι έτοιμο. Όταν ψηθεί αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά ξεφορμάρετέ το σε μια πιατέλα.

----

Red velvet mini cakes with cream cheese frosting

ingredients (makes about 5-6 mini cakes)

for the cakes
250 gr sifted flour
15 gr good quality cocoa
110 gr butter (room temperature)
300 gr granulated sugar
2 large eggs
1/2 teaspoon salt
240 ml buttermilk
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla extract
red food coloring

for the cream cheese frosting
400 gr cream cheese
300 ml heavy cream (whipping)
100 gr icing sugar
1 teaspoon vanilla extract

how do I make it?
First make the cream cheese frosting, which you will put in the refrigerator for at least one hour. In a large bowl with a mixer beat the cream cheese until smooth. Add the icing sugar and vanilla extract and continue beating until a nice mixture is created. Gradually pour in your heavy cream and continue stirring with the mixer until the mixture is fluffy enough. When finished put the mixture in the refrigerator until tight (for one hour at least).
- Preheat the oven to 170 C. In a bowl, sift the flour with the cocoa and add the salt and baking powder. In another bowl, beat well with a mixer the butter until smooth. Add the sugar and continue for approximately 2 minutes. Add the eggs one at a time and beat well after each addition.
- Add to the mixture the flour with the other ingredients and the buttermilk, in three additions. Beat well until a uniform mixture is created. Finally, add the vanilla and a little food coloring. We used color in gel form, which did not need a large quantity. I advise you to use good quality color, because you want a bright red color for your cake.
- In a round cake tin with removable bottom place a baking paper and pour the whole mixture making sure it goes everywhere. Bake for 25-30 minutes, testing if the cake is made with the aid of a toothpick. If the toothpick comes out of the mixture untracked of liquid content then the cake is ready. When the cake is ready allow it to cool for 20 minutes and then take it out from the it placing it on a platter.


Το στήσιμο
Με τη βοήθεια ενός ποτηριού με μεγάλο στόμιο ή πιο εύκολα με μια μικρή κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα κόψτε το κέικ σε στρογγυλά σχήματα μέχρι να κόψετε όλη την επιφάνειά του. Ότι σας περισσέψει μην το πετάξετε! Υπάρχει συνέχεια..
Κόψτε κάθε κομμάτι στη μέση ή σε τρία μέρη αναλόγως πόσο έχει φουσκώσει το κέικ σας. Βγάλτε την κρέμα τυριού από το ψυγείο φροντίζοντας να έχει σφίξει αρκετά. Σε ένα χαρτί ψησίματος τοποθετείστε μια στρώση κέικ και μία στρώση κρέμας τυριού, δημιουργώντας τρεις στρώσεις από κέικ. Στην τελευταία στρώση καλύψτε όλο το κέικ με την κρέμα τυριού. Σαν τελευταίο στυλιστικό βήμα τρίψτε ότι απέμεινε από το κέικ σας από πάνω ώστε να έχετε μικρά "ψίχουλα" σε κάθε μπουκιά.

-----
The layering
With the help of a glass with a wide rim or more easily with a small cookie cutter in round shape, cut the cake into round shapes up to cut across the whole surface. Whatever of the cake is left, don't throw it away! We'll use it in a bit...
Cut each piece in half or into three parts depending on how much your cake has inflated. Remove cream cheese from the fridge making sure it is tight enough. On a baking sheet, place one cake layer and a cream cheese layer, creating three layers of cake. In the last layer cover the entire cake with the cream cheese. As a final step of food styling grind the remains of your cake at the top, as to have small "crumbs" in every bite.



No comments :

Post a Comment