Friday 6 February 2015

BROWNIES ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ-ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ


Λαχταριστά brownies! Mε αμυγδαλόσκονη αντί για αλεύρι. Και μια ελαφριά γλυκιά επικάλυψη μπανάνας και κρέμας τυριού. Αυτό εμπνεύστηκα μέσα σε λίγα λεπτά (καθώς έπρεπε να πάω για δουλειά και ο χρόνος ήταν ελάχιστος) και αποδείχτηκε ένα υπέροχο γλυκό. 
Τα brownies αν δεν σας είναι ήδη γνωστά είναι ένα είδος κέικ που η επιφάνειά του είναι τραγανιστή και το εσωτερικό του ελαφρά ή αρκετά υγρό, αναλόγως πως το προτιμάτε. Εμένα μου αρέσει να είναι αρκετά ζουμερό και να μην έχει τόσο την υφή ενός στεγνού κέικ. Στη συνταγή αυτή βοηθάει πολύ η αντικατάσταση του αλευριού με την αμυγδαλόσκονη και τα brownies σας θα γίνουν αρκετά ζουμερά.

Για την επικάλυψη, αρχικά είχα σκεφτεί φυστικοβούτυρο με μπανάνα, ένας συνδυασμός αρκετά αρεστός στις Ηνωμένες Πολιτείες και a match made in heaven αν με ρωτάτε. Όμως, επειδή αυτά τα brownies περιέχουν άφθονο αμύγδαλο προτίμησα να μην τα φορτώσω με επιπλέον ξηρό καρπό (too much nutty)!


Brownies με αμύγδαλο και επικάλυψη μπανάνας-κρέμας τυριού

υλικά (για τα brownies)
200γρ μαύρη σοκολάτα
200γρ βούτυρο
90γρ αμύγδαλα λευκά (σε σκόνη)
2 μεγάλα αυγά
60γρ ζάχαρη

για την επικάλυψη
1 ώριμη μπανάνα
125γρ κρέμα τυρί (τύπου philadelphia)
60γρ βούτυρο
40γρ ζάχαρη άχνη

πώς θα το φτιάξω;

- Ξεκινώντας με τα brownies σε μπεν μαρί λιώστε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Έπειτα, σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει αρκετά το μείγμα.
- Αφού κρυώσει ελαφρά το μείγμα σοκολάτας προσθέστε το στο μείγμα των αυγών μαζί με τη σκόνη από τα τριμμένα αμύγδαλα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με μια μεγάλη κουτάλα. Καλύψτε ένα ταψί 25x20 με χαρτί ψησίματος και περιχύστε ομοιόμορφα το μείγμα σας ώστε η επιφάνειά του  να είναι σχεδόν λεία. Ψήστε στους 175 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι τα brownies είναι έτοιμα μόλις αρχίσουν και δημιουργούνται "ρωγμές" στην επιφάνεια. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
- Για την επικάλυψη, αρχικά πολτοποιήστε την μπανάνα. Σε ένα μπολ προσθέστε τον πολτό μπανάνας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με ένα μίξερ για λίγα λεπτά ώσπου να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Απλώστε στα brownies αφού έχουν κρυώσει αρκετά. Καλή όρεξη!

No comments :

Post a Comment