Friday 8 May 2015

SMOOTHIE ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


Ο καιρός όσο πάει και παίρνει την όμορφη καλοκαιρινή του "απόχρωση" και εμείς οι σκληρά εργαζόμενοι ονειρευόμαστε ζεστές παραλίες, μαυρισμένα σώματα και δροσερά κοκτέιλς. Μέσα σε όλο αυτό το όνειρο, η καθημερινότητα δεν μας αφήνει ακόμα να χαλαρώσουμε με την ησυχία μας. Τηλέφωνα χτυπάνε συνεχώς στη δουλειά, πανικόβλητοι τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα και παράλληλα κάνουμε σχέδια για καλοκαιρινές εξορμήσεις. 

Μέχρι να έρθουν οι διακοπές, όμως, πρέπει κάπως να ξεφύγουμε από τη βαρετή ρουτίνα. Σας έχω, λοιπόν, σήμερα ένα εξωτικό smoothie που θα σας ταξιδέψει, έστω και νοερά, σε μαγευτικά μέρη και παράλληλα θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ τα εξωτικά φρούτα. Από τη μυρωδιά μέχρι τη γεύση τους. Το μάνγκο προέρχεται από την Ασία και συγκεκριμένα την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Μπαγκλαντές. Την πρώτη φορά που έπρεπε να το κόψω ομολογώ πως δυσκολεύτηκα αρκετά. Πρέπει να είναι ώριμο, αλλά όχι και πολύ ώριμο. Όπως με τον ανανά καλό θα είναι να το μυρίσετε πριν το κόψετε. Εάν έχει έντονη φρουτένια μυρωδιά, τότε είναι η στιγμή για να καταναλωθεί. Αν το βρείτε φρέσκο τότε είστε τυχεροί. Αν το βρείτε σε κονσέρβα είστε πιο τυχεροί γιατί δεν θα σας παιδέψει η κοπή του φρούτου.


Το γάλα καρύδας για όσους ξετρελαίνονται με τη γνωστή σοκολάτα "bounty" και γενικά με το άρωμα της καρύδας, θα τους αρέσει και σε αυτό το smoothie. Θυμίζει λίγο από το κοκτέιλ "Malibu Anana", αλλά αντί για ανανά περιέχει μάνγκο. Το βρίσκετε εύκολα στο σουπερμάρκετ στα ασιατικά είδη ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Εάν είναι σε στέρεη μορφή όταν το ανοίξετε απλά ζεστάνετέ το σε μπεν μαρί για λίγο μέχρι να υγροποιηθεί.

Στην συνταγή πρόσθεσα λίγο πιπέρι καγιέν για έξτρα ενίσχυση του μεταβολισμού και λίγο τζίντζερ.

Smoothie με μάνγκο και γάλα καρύδας

υλικά (για 2 άτομα)

4 φέτες μάνγκο
1/2 κούπα γάλα καρύδας 
χυμό από 2 πορτοκάλια
1/2 κούπα γιαούρτι
1 κουταλάκι τζίντζερ
ελάχιστο πιπέρι καγιέν
λίγη τριμμένη καρύδα

πώς θα το φτιάξω;

- Προσθέστε όλα σας τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε αρκετά καλά για περίπου 1 λεπτό. Σερβίρετε σε ποτήρια και από πάνω πασπαλίστε λίγη τριμμένη καρύδα για έξτρα γεύση καρύδας!


No comments :

Post a Comment