Thursday 13 August 2015

ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ PASSIONFRUIT


     Αυτή τη χαλαρωτική διάθεση των διακοπών δεν την αλλάζω με τίποτα στον κόσμο. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες αισθανόμουν ότι βρισκόμουν κάπου εκτός πραγματικότητας. Το κινητό χτυπούσε ελάχιστα, ο ήλιος έκαιγε από τη στιγμή που ξεπρόβαλε και το δροσερό αεράκι (όσο κράτησε) δημιουργούσε μια χαλαρωτική βραδινή διάθεση. Ακόμη το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει και οι ευκαιρίες για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις είναι ακόμα εδώ. Όπως επίσης ακόμα είναι εδώ τα καλοκαιρινά φρούτα σε μεγάλη ποικιλία. 
     Από τα αγαπημένα μου φρούτα είναι το καρπούζι και το νεκταρίνι. Το καρπούζι είναι αυτό που αναζητώ όταν θέλω να ξεδιψάσω κυρίως ή να φάω κάτι ελαφρύ το βράδυ που θα έχω φάει υπερβολικά πολύ την υπόλοιπη ημέρα. Το νεκταρίνι από την άλλη έχει ιδιαίτερα γλυκιά γεύση, χωρίς όμως να περιέχει χνούδι στη φλούδα του όπως το ροδάκινο, με αποτέλεσμα να το προτιμώ από το δεύτερο. Επιπλέον, όταν δεν είναι πολύ ώριμο είναι λίγο "κρατσανιστό", όπως συνηθίζω να λέω, και το απολαμβάνω ακόμα περισσότερο.


     Βέβαια, η ποικιλία των φρούτων είναι ατελείωτη. Η αγάπη μου για αυτά επίσης. Εκτός από τα φρούτα που παράγονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα μου αρέσουν τα εξωτικά φρούτα. Αν παρατηρήσετε αυτά που αποκαλούμε εξωτικά φρούτα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη μορφή στο εσωτερικό τους. Για παράδειγμα, το passion fruit ή αλλιώς "παθανθές το εδώδιμον" (Passiflora edulis) προέρχεται από χώρες της λατινικής Αμερικής, τη Βραζιλία, την Παραγουάη και την Αργεντινή και θα παρατηρήσετε ότι ενώ εξωτερικά φαίνεται σκληρό, εσωτερικά περιέχει μικρά σποράκια που είναι πολύ ευαίσθητα. Εκτός από την υπέροχη γεύση του, αυτός ο καρπός έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Το passion fruit χρησιμοποιήθηκε στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, του άγχους, του άσθματος, των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και άλλα πολλά.
     Παράλληλα, είχα την τιμή να μου ζητηθεί από την γλυκιά Ανθή που διατηρεί το μπλογκ της "Διαβα-ΖΩ"  να κάνουμε μια μικρή συνέντευξη και να δημιουργήσω μια καλοκαιρινή συνταγή. Στο μπλογκ της σχολιάζει δικές της σκέψεις ή τα δρώμενα της εποχής με έναν έξυπνο και ειλικρινή τρόπο, κάτι που σπανίζει στον κόσμο των μπλογκς. Βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τα ποστ της για τα ταξίδια και το πως βιώνουμε την καθημερινότητα, ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο.



Κρέμα από σπόρους chia με μάνγκο και passionfruit

υλικά (για 2 άτομα)
3 κουταλιές σπόρους chia
¾ κούπας γάλα αμυγδάλου ή άλλου είδους
1 κουταλάκι μέλι
¼ κούπας πολτό passion fruit (προαιρετικά)
½ κούπα κομμάτια από μάνγκο
1 passion fruit
φύλλα δυόσμου

πώς θα το φτιάξω;

     Σε ένα βαζάκι ψηλό προσθέτετε τους σπόρους chia, το γάλα, τον πολτό και το μέλι. Εάν δεν έχετε πολτό από passion fruit δεν πειράζει. Μπορείτε να τον αντικαταστείσετε με λίγο χυμό από πορτοκάλι ή μανταρίνι. Τα ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και κλείνετε το βαζάκι. Το αφήνετε στο ψυγείο για κάποιες ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, μοιράζετε σε μπολ την κρέμα και από πάνω προσθέτετε προσεχτικά τα κομμάτια μάνγκο. Έπειτα, κόβετε ένα passion fruit στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρείτε τα σποράκια που κρύβονται μέσα στο φρούτο και τα προσθέτετε πάνω στο μάνγκο.

Tips: Μπορείτε να διακοσμήσετε με φύλλα δυόσμου για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Επίσης, εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέστε ξηρούς καρπούς στην κρέμα ή ακόμη και ψημένη καρύδα. 

Tη συνέντευξη με την Ανθή και το μπλογκ της μπορείτε να τη βρείτε εδώ

No comments :

Post a Comment