Tuesday, 28 October 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ - ORANGE, PEAR AND CINNAMON CAKE

Το κρύο κλίμα απαιτεί ζεστό καφέ ή τσάι και απαραίτητο συνοδευτικό ένα αφράτο κέικ. Από αυτά που φτιάχνουν οι Εγγλέζοι και τα αποκαλούν "Coffee Cake" ή "Tea Cake". Η συνταγή αυτή παντρεύει σε αρμονία (όπως αποδείχθηκε) δύο φρούτα, το πορτοκάλι και το αχλάδι. Η ιδέα και μερικώς η συνταγή ήταν έμπνευση της σελίδας What Sould I Eat for Breakfast, την οποία λατρεύω. Τα υλικά είναι απλά, με μια μικρή παραλλαγή σε ελληνικές προδιαγραφές και η διαδικασία ακόμα πιο απλή.
----
The cold climate calls for hot coffee or tea and necessarily a sponge cake to go with. A cake like the ones the English make, called "Coffee Cake" or "Tea Cake". This recipe combines in harmony (as it came out) of two fruit, orange and pear. The idea was partially inspired from the page What Sould I Eat for Breakfast, which I love. The ingredients are simple, with a small variation to Greek standards and the process even simpler.


Κέικ με πορτοκάλι, αχλάδι και κανέλα

υλικά

1/2 κούπα αλεύρι απλό
1/4 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα μέλι θυμαρίσιο (ή άλλο)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια
1 αχλάδι κομμένο σε κομμάτια
μια χούφτα αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα

διαδικασία

-Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης. Κατά προτίμηση πρώτα τα αλεύρια, την κανέλα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη σόδα και τα αυγά και τέλος τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C (δείτε και τις οδηγίες του φούρνου σας εάν είναι δυνατό)
- Καλύψτε ένα ταψί ή πήλινο τετράγωνου σχήματος (κατά προτίμηση) με χαρτί ψησίματος και αφού έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά καλά μαζί, απλώστε ομοιόμορφα στο ταψί σας καλύπτοντας το ολόκληρο. 
- Ψήστε για 40 λεπτά έως να το κέικ σας να έχει ένα χρώμα χρυσωπό. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το έξω να κρυώσει.
- Εάν θέλετε, μπορείτε κατά το σερβίρισμα να περιχύσετε λίγο μέλι και να πασπαλίσετε με μερικά αμύγδαλα επιπλέον. 

Καλή όρεξη!

----
Orange, pear and cinnamon cake

ingredients

1/2 cup flour
1/4 cup whole wheat flour
1/2 cup honey
1/2 cup olive oil (or other quality oil)
1 orange cut in small pieces
1 pear cut in small pieces
a handful of almonds, roughly chopped
1 tsp. cinammon
2 eggs
1/2 tsp. baking soda

how to

- Place all your ingredients in a large mixing bowl. Preferably add first the flour, cinnamon, honey, olive oil, baking soda and eggs and finally the fruit and almonds. 
- Preheat the oven to 160 C (see the instructions of your oven if possible) 
- Cover a baking tray in square shape (preferably) with baking paper and once you stir all ingredients well together, spread evenly in the pan, covering the entire thing. 
- Bake for 40 minutes until the cake has a lovely golden color. Remove from the oven and let it cool off. 
- If you like, you can serve your cake by pouring a little honey and sprinkling some extra almonds on top.

Bon Appetit!


No comments :

Post a Comment