Thursday, 6 November 2014

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΝΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ - canelloni with spinach and ricotta cheese

Αυτή τη φορά διάλεξα να δοκιμάσω μια αλμυρή συνταγή με ένα ζυμαρικό που λατρεύω. Βέβαια στην πορεία θα διαπιστώσετε πως όλα τα ζυμαρικά τα λατρεύω... Αυτή η συνταγή δεν ακολουθεί το συνηθισμένο πάντρεμα των κανελονιών με κρέας, αλλά με λαχανικά και τυρί. Το παραδοσιακό ελληνικό τυρί, τη μυζήθρα. Και στην κορυφή μια εύκολη κόκκινη σάλτσα με αμύγδαλα.

This time I chose to try a savory recipe with a kind of pasta that I adore. Of course you will soon realise that I adore all pasta... This recipe does not follow the common combination of canelloni with meat, but with vegetables and cheese. Α traditional greek cream cheese called "mesethra", which is like an italian ricotta (which you can use instead). And on top an easy red sauce with almonds.

Κανελόνια με σπανάκι και ξινομυζήθρα


1 πακέτο κανελόνια
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
150γρ ξινομυζήθρα ή άλλο μαλακό λευκό τυρί
50 γρ παρμεζάνα
λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή προβολόνε τυρί
λίγο αλάτι και πιπέρι

για τη σάλτσα
3 τομάτες
2 κόκκινες πιπεριές
μια χούφτα καβουρδισμένα αμύγδαλα
λίγο αλάτι


- Ξεκινάμε με την κόκκινη σάλτσα. Αφού ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές τα βάζετε να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά και ύστερα προσθέτετε τις τομάτες και μισό ποτήρι νερό. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Κατόπιν, τοποθετείτε το σπανάκι σας σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά του. Εάν είναι φρέσκο το ζεματίζετε ελάχιστα σε μια κατσαρόλα με νερό. Το κατεψυγμένο δεν χρειάζεται κάποια επεξεργασία, μόνο να ξεπαγώσει. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το σπανάκι, τη μυζήθρα και την παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίξτε ελάχιστο αλάτι.
- Η ώρα του γεμίσματος των κανελονιών ήρθε. Αρχίστε το γέμισμα και τοποθετήστε τα κανελόνια σας σε ένα ταψί ώστε να γεμίσουν όλο το χώρο του ταψιού.
- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέστε τα αμύγδαλα και με τη βοήθεια ενός μίξερ ή μπλέντερ πολτοποιήστε τη σάλτσα σας ελαφρά. Δοκιμάστε να δείτε εάν χρειάζεται αλάτι. Έπειτα, περιχύστε τη σάλτσα σας στο ταψί ώστε να καλύψει όλα τα κανελόνια. Στο τέλος, προσθέστε το τριμμένο σας τυρί (εγώ έβαλα προβολόνε) και ψήστε στους 180 C για 30-40 λεπτά, ανάλογα με τα κανελόνια και τον φούρνο σας.
Cannelloni with spinach and ricotta cheese


1 packet cannelloni
1 kg frozen or fresh spinach
150g sour cream cheese or other soft white cheese
50 g parmesan
little grated parmesan or provolone cheese
salt and pepper

for the sauce
3 tomatoes
two red peppers
2 onions
a handful of roasted almonds
a little salt

how to

- We start with the red sauce. After chopping the onions and peppers sautee them in a small pan over medium heat and then add the tomatoes and half a glass of water. Allow the sauce to boil for about 30 minutes on low to medium heat.
- Then, place the spinach in a colander to drain all the fluids. If you have fresh spinach let it get blanched slightly in a pan of water. Frozen spinach needs no treatment, only to thaw. Then, in a large bowl, add the spinach, the cheese and the Parmesan cheese and stir until a uniform mixture is shaped. Add a pinch of salt.
- The time of filling the cannelloni came. Begin filling and place the cannelloni in one pan to fill the entire space of the pan.
- Once the sauce is ready, add almonds and with the help of a mixer or blender puree your dressing slightly. Try to see if it needs salt. Then pour the sauce into the pan in order to cover all the cannelloni. Lastly, add your grated cheese (I put provolone) and bake at 180 C for 30-40 minutes, depending on the cannelloni and your oven.

No comments :

Post a Comment