Thursday 27 August 2015

SMOOTHIE ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ


  Καθώς το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει και ετοιμαζόμαστε, σωματικά και ψυχολογικά, για το γλυκό φθινόπωρο, δεν μπορώ παρά να θέλω να γευτώ όλα αυτά τα υπέροχα που έφερε το καλοκαίρι μαζί του. Είμαι κάπως κουρασμένη αυτές τις μέρες και αισθάνομαι λίγο χωρίς έμπνευση. Πιστεύω όμως ότι φταίει αυτή η νοσταλγική ατμόσφαιρα, σχεδόν καταθλιπτική, που αφήνει ο Αύγουστος όταν τελειώνει. Και όταν έρχεται ο Σεπτέμβρης αρχίζουμε να ονειρευόμαστε όλα αυτά που θα φέρει ο πιο κρύος και βροχερός καιρός του φθινοπώρου. 
     Σας έχω κάτι απλό για σήμερα, χωρίς να θέλω να γράψω πολλά λόγια. Δεσμεύομαι στο επόμενο ποστ να είμαι περισσότερο ομιλητική και εκφραστική, όμως, υπάρχουν στιγμές όπου τα λόγια είναι περιττά και η γεύση μιλάει από μόνη της. Ο λόγος για αυτό το καλοκαιρινό smoothie που σας προτείνω να ετοιμάσετε τώρα που ακόμα είναι δροσερός ο καιρός και ευδοκιμούν τα σύκα και τα λευκά δαμάσκηνα. Τα λευκά δαμάσκηνα είναι ακριβώς σαν τα σκούρα, μόνο που η σάρκα τους είναι λευκή.

Smoothie με λευκά δαμάσκηνα και σύκα

υλικά(για 2 άτομα)

2 δαμάσκηνα λευκά
2 σύκα καθαρισμένα
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά λιναρόσπορος
λίγος πάγος

γαρνιτούρα από πάνω: τριμμένη καρύδα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, goji berries, κολοκυθόσποροι, γύρη 

πώς θα το φτιάξω;
     
     Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σας σε ένα μπλέντερ πολύ καλά. Σερβίρετε σε ποτήρια αμέσως και προσθέτετε την επιθυμητή γαρνιτούρα από πάνω. Μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα βεβαίως!

No comments :

Post a Comment