Monday 31 August 2015

ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΔΟΜΟΚΟΥ, ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΑ


     H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Και σήμερα είναι μια καλή μέρα. H τελευταία του Αυγούστου και από αύριο έρχεται ο φθινοπωρινός Σεπτέμβρης με τις βροχές του και τους αέρηδες. Ό,τι προλάβετε να φάτε από καλοκαιρινά φρούτα για λίγες μέρες ακόμα, φροντίστε να το απολαύσετε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Κάποιοι ίσως συνεχίσουν ακόμα τα μπάνια, μιας και το επιτρέπει το κλίμα της χώρας μας, ενώ άλλοι μάλλον γέμισαν τα αποθέματα βιταμίνης D για φέτος. Όπως και να σας βρει ο καινούργιος μήνας, ελπίζω να φέρει μαζί του χαρούμενες αλλαγές και νέα.
     Η αλλαγή είναι κάτι που αναζητώ συχνά και το έχετε καταλάβει σε όποια ποστ μου την αναφέρω. Δεν με τρομάζει πάντα και κάποιες φορές τη θεωρώ αναγκαία για να προχωρήσω. Αρχίζω να σχεδιάζω από τώρα τα ταξίδια που θέλω να κάνω το φθινόπωρο και το χειμώνα, καινούργιες δραστηριότητες που θα ακολουθήσω και γιατί όχι καινούργιες συνταγές για εσάς. Μέσα από το μπλογκ αυτό μπορώ να μοιραστώ μαζί σας ένα κομμάτι δημιουργικό του εαυτού μου και γιατί όχι, το πιο νόστιμο!



   Την αγάπη μου για τα φρούτα τη γνωρίζετε και τη διαπιστώνετε στις αμέτρητες συνταγές με αυτά. Όμως, το συνδυασμό τους με τυρί πρώτη φορά τον βλέπετε. Πρόκειται για εκρηκτικό συνδυασμό και θα το καταλάβετε στην πρώτη μπουκιά. Είναι πολύ απλή σαν συνταγή και τριγυρίζει συχνά στον κόσμο των food bloggers στο εξωτερικό. Τα λεγόμενα crostinis ή toasts αποτελούνται από ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι, μια στρώση από κρεμώδες τυρί της αρεσκείας σας  και τη γαρνιτούρα που επιθυμείτε. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, αλμυροί και γλυκιοί και είναι το ίδιο απολαυστικοί κάθε φορά.
    Το τυρί Δομοκού ή αλλιώς κατοίκι Δομοκού είναι ένα τυρί σε μορφή κρέμας, που θυμίζει λίγο από την ιταλική ricotta (θα την γνωρίσετε και αυτή σύντομα), αλλά είναι σε μια πιο αραιή μορφή. Ταιριάζει απόλυτα με τα ζουμερά σύκα και τα τραγανά καρύδια. Μια δοκιμή μόνο θα σας πείσει.

Φρυγανισμένο ψωμί με τυρί Δομοκού, μέλί, καρύδια και σύκα

υλικά

φέτες ψωμί
τυρί Δομοκού
ψιλοκομμένα καρύδια
μέλι
σύκα κομμένα σε φέτες

πώς θα το φτιάξω;

     Ξεκινήστε φριγανίζοντας τις φέτες ψωμιού που σας αρέσει. Έπειτα, σε κάθε φέτα επαλείψτε λίγο τυρί Δομοκού, πασπαλίστε με καρύδια και μια κουταλιά μέλι και στο τέλος τοποθετήστε τις φέτες από σύκα που έχετε κόψει προσεχτικά. Απολαύστε!

No comments :

Post a Comment