Sunday 27 March 2016

SUNDAY BRUNCH: ΑVOCADO TOAST ΜΕ ΣΟΣ ΑΠΟ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ



     Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο έφτασε. Καιρός για φαγητό και καλοπέραση σωστά; Όσο και αν κουραστήκατε όλη την εβδομάδα, το σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα η Κυριακή πρέπει να έχει την τιμητική της. Είχα αρκετό καιρό να ετοιμάσω μια συνταγή για κυριακάτικο brunch, όχι λόγω έλλειψης όρεξης ή έμπνευσης, αλλά λόγω μειωμένου έως ελάχιστου χρόνου. Για όλους εσάς, όμως, που απολαμβάνετε ξέγνοιαστα κυριακάτικα πρωινά που καταλήγουν σε μεσημεριανά, σας έχω την κατάλληλη συνταγή. Ειδικά εάν έχετε περάσει το προηγούμενο βράδυ πίνοντας και διασκεδάζοντας.
     Το avocado toast ή αλλιώς ψημένο ψωμί με αβοκάντο κυκλοφορεί στο χώρο του instagram την τελευταία διετία πολύ έντονα. Το βασικό στοιχείο δεν αλλάζει (δηλαδή το αβοκάντο), σε φέτες ή λιωμένο σε μορφή πάστας. Είναι πολύ νόστιμο και μόνο του, χωρίς την προσθήκη επιπλέον υλικών. Όμως, όταν θέλετε κάτι διαφορετικό ή βαρεθήκατε την σκέτη γεύση του αβοκάντο τότε προτείνω να φτιάξετε μια εύκολη σος από τυρί ρικότα και ταχίνι και να συνοδέψετε με μερικές λιαστές τομάτες για έναν υπέροχο συνδυασμό.



Avocado toast με σος από ρικότα και ταχίνι και λιαστές τομάτες
(συνταγή αρχικά δημιουργημένη για το Savoir Ville)

υλικά (για 4 μερίδες)
ένα ώριμο αβοκάντο
250 γρ ή 1 πακέτο τυρί ρικόττα
½ κούπα ταχίνι
1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι/πιπέρι
4 φέτες καλής ποιότητας ψωμιού (ιδανικά ολικής άλεσης)
πώς θα το φτιάξω;
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το τυρί ρικότα μαζί με το ταχίνι καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε λίγο αλάτι (1/2 κουταλάκι) και ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές φτάνουν) και συνεχίστε το ανακάτεμα. Δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα και εάν επιθυμείτε τη σος πιο αλμυρή προσθέστε λίγο αλάτι.
2. Σε μια φρυγανιέρα φριγανίστε τις φέτες ψωμιού. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση προσεχτικά και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ξεκινήστε από την άκρη με περιστροφική κίνηση να αφαιρείτε το περιεχόμενό του. Στο τέλος θα σας έχει μείνει ολόκληρο το μισό κομμάτι αβοκάντο. Κάντε το ίδιο με το άλλο (αφαιρώντας το κουκούτσι) και κόψτε τα δύο κομμάτια σε μικρές φέτες.
3.Πάρτε κάθε φέτα ψωμιού και αλείψτε πλούσια ποσότητα από τη σος. Προσθέστε από πάνω λίγες ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίστε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τέλος προσεχτικά τοποθετήστε λίγες μικρές φέτες αβοκάντο. Για έξτρα γεύση πασπαλίστε λίγο πιπέρι και αλάτι στο τέλος.


No comments :

Post a Comment