Friday 22 April 2016

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕ ΑΥΓΟ


    Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα και τον Μάιο και ο καιρός δεν λέει ακόμη να συμμορφωθεί. Μία ζέστη και μία κρύο. Τις περισσότερες ημέρες τις περνάμε με ήλιο και ανυπομονούμε πότε θα φορέσουμε το καινούργιο (ή παλιό) μας μαγιώ στην παραλία και να αποκτήσουμε λίγο μπρονζέ χρώμα. Προσωπικά τώρα το χειμώνα είχα αγοράσει ένα υπέροχο ολόσωμο μαγιώ από την ελληνική εταιρία που λατρεύω για τα σχέδιά της, τη Maa Boo Smimwear. Tα σχέδιά τους ακολουθούν γεωμετρικά σχήματα και υπέροχα χρώματα. Η φετινή κολεξιόν μου φαίνεται πως είναι ακόμα καλύτερη από την περσινή και ανυπομονώ να ρθει το καλοκαιράκι για να φορέσω κάποιο μαγιό της εταιρίας.
    Με όλη αυτή την κουβέντα περί καλοκαιριού και παραλίας ψιλοαγχώθηκα και όταν αγχώνομαι πεινάω. Έτσι, λοιπόν, ας προχωρήσουμε στη συνταγή της ημέρας που αν το σκεφτείτε σε συνδυασμό με τα παραπάνω αποτελεί ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα εάν είστε σε καιρό δίαιτας ή αποχής από παχυντικά εδέσματα. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο εάν βιάζεστε, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι 10 λεπτά συνολικά για να βράσετε τον αρακά και να φτιάξετε ένα ποσέ αυγό. Απολαύστε το ζεστό που είναι ακόμη καλύτερο. Επίσης, εάν θέλετε φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα του μείγματος αρακά από αυτή που προτείνω στην συνταγή και προσθέστε την σε δροσερές σαλάτες.




Αρακάς με φρυγανισμένο ψωμί και ποσέ αυγό

υλικά (για 2 άτομα)

250γρ κατεψυγμένο ή φρέσκο αρακά
2 ποσέ αυγά
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα φλέικς παρμεζάνας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
2 φέτες ψωμί

Πώς θα το φτιάξω;

1. Αρχικά, βάλτε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά (περίπου 3-5 λεπτά) μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, χωρίς όμως να λιώσει τελείως. 
2. Όταν είναι έτοιμος τραγγίξτε τον και μεταφέρετέ τον σε ένα μπολ. Προσθέστε τα καρύδια, λίγο ελαιόλαδο (2 κουταλιές), αλάτι, πιπέρι και το χυμό ενός λεμονιού. Δοκιμάστε λίγο από το μείγμα για να δείτε εάν χρειάζεται περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό από λεμόνι.
3. Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού σας. Έπειτα, σε κάθε φέτα σερβίρετε μια ικανή ποσότητα από τον αρακά. Από πάνω γαρνίρετε με τα φλέικς της παρμεζάνας και στο τέλος  τοποθετήστε με προσοχή το ποσέ αυγό. Περιχύστε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε ακόμη μια φορά. 





1 comment :

  1. Εσύ απογείωσες τον αρακά και τον έκανες να φαίνεται νόστιμος! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Καλό Πάσχα να έχουμε!

    ReplyDelete