Monday 30 May 2016

AFFOGATO ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


     Οι Ιταλοί ως γνωστόν εάν έχετε επισκεφτεί τη χώρα τους φημίζονται για τον καλό καφέ τους, τα ζυμαρικά, αλλά και το παγωτό τους. Αυτό το παγωτό που έχει μια απαλή και κρεμώδη υφή, χωρίς να είναι παγωμένο υπερβολικά. Αισθάνεσαι πως η γεύσεις απλά λιώνουν στο στόμα σου και πλημμυρίζεσαι από ευφορία. Τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι κάθε φορά που τρώω ιταλικό παγωτό και σκέφτηκα πως αξίζει να δοκιμάσω μια ιταλική συνταγή με παγωτό. 
    Συστήνεται ως affogato, δηλαδή "πνιγμένο" και αποτελεί το απόλυτο "πάντρεμα" του φίνου ιταλικού εσπρέσο με το παγωτό. Ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες όπου καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες παγωτού.



Affogato με παγωτό κρέμα, σοκολάτα και κομμάτια σοκολάτας

υλικά (για 2 άτομα)

2 δόσεις καλής ποιότητας εσπρέσο
2 μπάλες παγωτό κρέμα
2 μπάλες παγωτό σοκολάτα
25 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
2 κουταλιές δημητριακά (τύπου Fitness) χοντροκομμένα
2 ποτήρια χαμηλά

πώς θα το φτιάξω;

1. Προετοιμάστε τις δύο δόσεις από τον εσπρέσο.
2. Γεμίστε κάθε μπολ από μια μπάλα σοκολάτα και μια μπάλα κρέμα. Έπειτα, γαρνίρετε με μια κουταλιά δημητριακών και λίγη σοκολάτα που θα έχετε κόψει σε κομμάτια.
3. Τέλος, όταν είναι ώρα να απολαύσετε το affogato περιχύστε από πάνω τον εσπρέσο σας. Απολαύστε άμεσα καθώς το παγωτό θα συνεχίσει να λιώνει.



2 comments :

  1. Φανταστικό και έχω και όλα τα υλικά! Θα το φτιάξω το απόγευμα! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολύ εύκολη η συνταγή! Και πραγματικά θα σε ικανοποιήσει πιστεύω...καλή τύχη!

      Delete