Wednesday 18 May 2016

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ


     Φτάσαμε στα μισά του Μαϊου και το καλοκαίρι φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ. Αυτή η εποχή είναι η ιδανική για μένα (και για άλλους runners) για να τρέχω στην παραλία όταν έχει σουρουπώσει και φυσάει ελαφρύ αεράκι. Ανυπομονώ να έρθει ξανά το καλοκαιράκι και να ξεκινήσουν τα μπάνια στη θάλασσα. Ειδικά όταν έχεις τη θάλασσα δίπλα σου όλο το χρόνο σαν εμένα, δεν σου φεύγει ποτέ αυτή η επιθυμία να βουτήξεις όπως είσαι. Επιπλέον, έχω ένα υπέροχο ολόσωμο μαγιώ που πήρα πέρυσι από την ελληνική εταιρία Maa Boo Swimwear που θέλω τόσο πολύ να φορέσω. Θυμίζει ελληνικά νησιά και βραδιές με χαλαρό κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα...απλά μοναδικό!
     Γενικά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα αχλάδια σαν φρούτο. Τα βρίσκω πολύ γλυκά και προτιμώ συνήθως να φάω το απλό μηλαράκι μου. Συνήθως θα δοκιμάσω να φάω κάποια τάρτα με αχλάδια ή κάτι άλλο που να τα περιέχει. Έτσι, όταν είδα ότι κάποια από τα αχλάδια που είχαμε σπίτι άρχισαν να ωριμάζουν υπερβολικά ήρθε η ιδέα για μια σοκολατένια τάρτα με αχλάδια. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές τάρτας που είναι λίγο περίπλοκες. Εγώ βρήκα αυτή εδώ που μου άρεσε και την βρήκα αρκετά εύκολη να την ακολουθήσω. Στην πορεία φάνηκε πως είχα απόλυτο δίκιο που την επέλεξα καθώς το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενα και υποσχόταν η συνταγή.




Τάρτα σοκολάτας με αχλάδια

υλικά 

για τη ζύμη
165 γρ αλεύρι
30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
125 γρ παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 κουταλιές κρύο  νερό

για τη γέμιση σοκολάτας
1 κούπα ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
45γρ κακάο
1 αυγό
45γρ αλεύρι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

πώς θα το φτιάξω;
1. Στο πρώτο βήμα θα φτιάξουμε τη ζύμη της τάρτας. Σε ένα μπωλ προσθέστε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό. Με τα χέρια σας αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα μοιάζει με άμμο. Φροντίστε να δουλέψετε καλά το βούτυρο ώστε να μην μείνουν κομμάτια ολόκληρα. Έπειτα, προσθέστε τις κουταλιές νερού (απαραίτητα κρύο) και ξεκινήστε να ζυμώνετε. Σιγά σιγά θα δείτε πως δημιουργείται μια πολύ μαλακή και ελαφριά ζύμη. Όταν είναι έτοιμη καλύψτε την με μια ζελατίνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
2. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και σε μια επιφάνεια που θα έχετε καλύψει με αλεύρι ανοίξτε τη ζύμη ώστε να καλύψετε ένα ταψί για τάρτα. Αφού θα έχετε στρώσει ομοιόμορφα τη ζύμη στην ταρτιέρα, τρυπήστε με τη βοήθεια ενός πηρουνιού τον πάτο της ζύμης ώστε όταν ψυθεί να μην σηκωθεί η ζύμη από τον αέρα.
3. Σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση (πάνω-κάτω) στους 180 C ψήστε τη ζύμη για 20-25 λεπτά.
4. Προετοιμάστε τη γέμιση ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το κακάο μαζί. Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει το μείγμα.
5. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
6. Όταν θα έχει ψυθεί η ζύμη βγάλτε από το φούρνο την ταρτιέρα και περιχύστε τη γέμιση σοκολάτας στο κέντρο της ζύμης, απλώνοντάς την στη συνέχεια περιμετρικά μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της. Τοποθετήστε τα κομμάτια από τα αχλάδια από πάνω και μεταφέρετε πάλι στο φούρνο ψήνοντας για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
7. Σερβίρετε μαζί με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω και μια δροσερή μπάλα παγωτό.


No comments :

Post a Comment