Saturday 14 May 2016

FRENCH TOAST ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ


     Αν κουραστήκατε αρκετά αυτή την εβδομάδα ή γυμναστήκατε πολύ ή τελοσπάντων θέλετε να κακομάθετε τον εαυτό σας, σας έχω τον κατάλληλο τρόπο. Εάν σας έχει περισσέψει το τσουρεκάκι της μαμάς ή το δικό σας από το Πάσχα, μην βιαστείτε να το πετάξετε. Μπορείτε πολύ εύκολα, γρήγορα και ντελικάτα να το μετατρέψετε σε ένα υπέροχο γευστικά και παρουσιαστικά πρωινό γεύμα. Το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου που έχετε καλέσει φίλες/φίλους για πρωινό καφέ ή ως δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο. 
     Πρόκειται για το french toast ή αλλιώς γαλλικό τοστ. Συνήθως για τη συνταγή χρησιμοποιούνται φέτες ψωμιού, όμως, σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε φέτες από το τσουρέκι που σας έχει μείνει (ή εάν έχετε όρεξη από τσουρέκι που θα φτιάξετε). Η γλυκιά και αφράτη γεύση του τσουρεκιού απογειώνει αυτή την εύκολη συνταγή για πρωινό που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι. Τα φρέσκα μούρα ταιριάζουν πάρα πολύ με το γαλλικό τοστ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα εάν δεν σας αρέσουν.




French toast με τσουρέκι και μούρα

υλικά (για 2 άτομα ή 4 φέτες τσουρεκιού)

1 αυγό
1 κούπα γάλα πλήρες
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
4 φέτες τσουρέκι
μέλι ή ζάχαρη άχνη
1 κούπα φρέσκα μούρα

πώς θα το φτιάξω;

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα σας τα υλικά (εκτός από το τσουρέκι). 
2. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά εάν αντικολλητικό τηγάνι. Πάρτε τις φέτες τσουρεκιού και μουλιάστε και από τις δύο πλευρές κάθε φέτα. 
3. Τηγανίστε τις φέτες έως να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
4. Για το σερβίρισμα πασπαλίστε λίγο μέλι και ζάχαρη άχνη τελειώνοντας με λίγα φρέσκα μούρα.




No comments :

Post a Comment