Wednesday 22 June 2016

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΣΙΑ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ


     Προχθές την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, αποφάσισα την τελευταία στιγμή να κάνω μια εξόρμηση εκτός Αθηνών με μία από τις κολλητές μου φίλες. Πήραμε το αυτοκίνητο, τα μαγιό μας και μια αλλαξιά ρούχα και κατευθυνθήκαμε προς το μαγευτικό και γραφικό Ναύπλιο. Εκεί θα συναντούσαμε το αγόρι της φίλης μου και όλοι μαζί θα πηγαίναμε σε μια κοντινή παραλία. Μας πήρε όλη η μέρα σχεδόν στην παραλία, μπαινοβγαίνοντας και κολυμπώντας συνεχώς. Έπειτα, μας βρήκε το σούρουπο να απολαμβάνουμε σουβλάκια και να κάνουμε βόλτες στα σοκάκια του Ναυπλίου και το βράδυ να πίνουμε λίγο λευκό κρασί με θέα τη θάλασσα. Για πρώτη μου φορά επέστρεψα στην Αθήνα ξημερώματα με το αυτοκίνητο, με τους δρόμους να μην έχουν καλό φωτισμό ή σχεδόν καθόλου και πραγματικά το διασκέδασα με τη ψυχή μου. Συνειδητοποίησα πόσα όμορφα πράγματα μπορείς να κάνεις με φίλους και λίγα λεφτά και να περάσεις υπέροχα. Ειδικά όταν είναι της τελευταίας στιγμής, χωρίς καμία απολύτως οργάνωση.
    Επειδή, λοιπόν, τις όμορφες στιγμές πρέπει να τις μοιραζόμαστε, έτσι και εγώ θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ καλοκαιρινή και δροσερή πρόταση για πρωϊνό ή απογευματινό σνακ που περιέχει τα λαχταριστά κεράσια και τη σοκολάτα. Ίσως παραπέμπει λίγο σε black forrest, χωρίς τη σαντιγί και τις θερμίδες. Το ξέρατε ότι τα κεράσια βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και λόγω της ποσότητας σε μελατονίνη που περιέχουν βοηθούν στον καλύτερο ύπνο. Το κακάο από την άλλη και αυτό διαθέτει παρόμοιες ιδιότητες συν την μεγάλη ποσότητα σε αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες. Οπότε...τι καλύτερο για τον οργανισμό μας;



Πουτίγκα σοκολάτας με σπόρους chia, κακάο και κεράσια

υλικά (για 2 άτομα)

1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
4 κουταλιές σπόρους chia
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
4 χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό
1 κουταλιά κακάο
1 κουταλιά φυστικοβούτυρο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
λίγη granola για γαρνίρισμα

πώς θα το φτιάξω;

1. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τους σπόρους chia και το γάλα αμυγδάλου αρχικά. Έπειτα προσθέστε τους χουρμάδες (χωρίς το νερό), το κακάο και το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε πάλι. Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο σε μπολ και αφήστε το να σταθεροποιηθεί για μισή με μία ώρα.
2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε τα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Θα έχουν μαλακή υφή.
3. Βγάλτε την πουτίγκα από το ψυγείο και γεμίστε δύο ποτήρια με ίση ποσότητα του μείγματος. Έπειτα, προσθέστε 2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε ποτήρι και τέλος προσθέστε ποσότητα από τα καραμελωμένα κεράσια.
4. Μπορείτε να γαρνίρετε λίγη granola από πάνω ή τριμμένη καρύδα εάν θέλετε πιο καλοκαιρινή αίσθηση.


No comments :

Post a Comment