Tuesday 28 June 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ PROVOLONE


     Κάθε αλλαγή στη ζωή μας πρέπει να μας γεμίζει με ενθουσιασμό, δύναμη και όρεξη να συνεχίσουμε με τα καινούργια δεδομένα που μας δίνονται προσπαθώντας να νιώθουμε ευτυχία και την επιτυχία των στόχων μας. Έτσι, αισθάνομαι και εγώ αυτές τις ημέρες που πλησιάζει το τέλος μιας εποχής στη δουλειά που ήμουν για 2 χρόνια εδώ στην Ελλάδα και αρχίζει κάτι νέο κάπου λίγο πιο μακριά, στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Έχω καλό προαίσθημα, πως όλα θα έρθουν όπως πρέπει, γιατί μέχρι στιγμής αυτό ακριβώς έγινε. Ο χρόνος θα περάσει, το καλοκαίρι θα φύγει όμορφα μεν, γρήγορα δε, και από τέλη Αυγούστου θα βρίσκομαι σε μια πόλη που συνδυάζει το μοντέρνο με το παλιό, είναι καταπράσινη, έχει καιρό ανάλογο του Λονδίνου και όλοι μιλούν Γερμανικά (και Αγγλικά εντάξει). Θα πρέπει να ζοριστώ να μάθω μια άλλη γλώσσα, να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους και να ενταχθώ σε μια καινούργια πραγματικότητα που με ενθουσιάζει και με φοβίζει παράλληλα. Αυτό τελικά σημαίνει να ενηλικιώνεσαι...
     Πέρα από τις υπαρξιακές μου ανησυχίες που μοιράστηκα μαζί σας, έχω και μια συνταγή για σαλατούλα που μπορεί να σας συναρπάσει και να σας χορτάσει αρκετά. Το μαγικό (εάν θέλετε να το πείτε έτσι) συστατικό της είναι η ψημένη γλυκοπατάτα. Αυτό το λαχανικό πραγματικά νοστιμίζει κάθε πιάτο. Από διατροφικής άποψης μπορεί να ακούγεται σαν θερμιδική βόμβα, όμως, είναι πιο υγιεινή από την κλασική πατάτα καθώς περιέχει ανθεκτικό άμυλο που χορταίνει και δεν οδηγεί στην γρήγορη πτώση του σακχάρου του αίματος. Το πράσινο μήλο εξισορροπεί τη γλυκάδα της γλυκοπατάτας μαζί με το πικάντικο τυρί provolone που δίνει την απαραίτητη αλμυρή γεύση. 



Σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα, πράσινο μήλο και τυρί provolone

υλικά (για 2 μερίδες)

1 γλυκοπατάτα μεγάλη
4 κούπες ανάμεικτη σαλάτα πράσινη
1 πράσινο μήλο
50γρ τυρί provolone (πικάντικο ή κανονικό) σε κύβους
2 αυγά βραστά
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές σος σόγιας
χυμό από ένα λεμόνι

πώς θα το φτιάξω;

1. Ξεφλουδίστε την γλυκοπατάτα και κόψτε την σε μικρούς κύβους. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στο γκριλ και τοποθετήστε τους κύβους γλυκοπατάτας σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήστε για 10-15 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ προσθέστε την πράσινη σαλάτα. Κόψτε το πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες (μην το ξεφλουδίσετε) και προσθέστε τες στη σαλάτα. Προσθέστε επίσης τη ψημένη γλυκοπατάτα και το τυρί provolone.
3. Αναμείξτε μαζί το σησαμέλαιο, το χυμό από λεμόνι και τη σος σόγιας. Περιχύστε τη σαλάτα με το μείγμα και ανακατέψτε καλά.
4. Μοιράστε τη σαλάτα σε 2 μπολ και προσθέστε σε κάθε μπολ τα βραστά αυγά κομμένα στη μέση.

No comments :

Post a Comment