Sunday 10 July 2016

SUNDAY BRUNCH: SCRAMBLED ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ


   Είμαι από τους ανθρώπους που χρειάζονται καφέ το πρωί για να ξυπνήσουν/λειτουργήσουν. Ή έτσι τελοσπάντων έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Τελευταία όμως συνειδητοποίησα ότι ούτε αυτή η ρουτίνα του πρωινού καφέ με ξυπνάει. Ψάχνοντας λύσεις δεξιά και αριστερά, βρήκα αυτό το άρθρο για μερικούς τρόπους που μπορείς να είσαι πιο ξύπνια/ξύπνιος το πρωί και δεν απαιτούν ΚΑΦΕ! Κάποια πράγματα από αυτά που προτείνει έχουν λογική και τα έχω δοκιμάσει, όπως το να ασκείσαι το πρωί και να έχεις ένα κάπως συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου. Τώρα που θα λείπω για 2 βδομάδες περίπου σκέφτομαι να προσπαθήσω να κάνω τα περισσότερα απ' όσα προτείνει το άρθρο και να σας ενημερώσω για την πορεία της προσπάθειας...
     Εκτός από νέους τρόπους για να ξυπνήσω ξεκινάω ένα νέο challenge για εμένα. Σχεδιάζω να συμμετέχω στον μαραθώνιο που θα γίνει στην πόλη της Λουκέρνης τον Οκτώβριο (πληροφορίες εδώ) τρέχοντας τα 5 μίλια (περίπου 8 χλμ). Σε κάποιους ίσως να φαίνεται εύκολο, σε άλλους βουνό. Σε εμένα φαίνεται απλά μια πρόκληση που θα ήθελα να καταφέρω να φέρω εις πέρας. Για αυτό το σκοπό, λοιπόν, έχω αρχίσει να σχεδιάζω ένα πρόγραμμα τρεξίματος και διατροφής που θα με βοηθήσει σε αυτό το στόχο, διαβάζοντας παράλληλα συμβουλές από άλλους έμπειρους δρομείς. Και επειδή χρειάζομαι σωστή διατροφή και ενέργεια, υπάρχει τίποτα καλύτερο σε θέμα τροφής από τα αυγά; Ειδικά όταν είναι scrambled και συνοδεύονται από μια δόση κρεμώδους τυριού ricotta;



Scrambled αυγά με τυρί ρικότα

υλικά (για 2 άτομα)

4 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές τυρί ρικότα
πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο

πώς θα το φτιάξω;

1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα. Ανακατέψτε αρκετά καλά με ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα μέχρι να διαλυθούν οι κρόκοι και να έχετε ένα ωραίο ενιαίο μείγμα. Αλατοπιπερώστε ελεύθερα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέστε τα κρεμμυδάκια στο μείγμα.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και στριφογυρίστε το τηγάνι ώστε να πάει παντού το ελαιόλαδο. Ανάψτε σε μέτρια φωτιά.
3. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς το λάδι προσθέστε το μείγμα με τα αυγά. Δεν θέλουμε να κάψει πολύ γιατί δεν θα προλάβετε να ανακατέψετε τα αυγά για να είναι μαλακά και θα δημιουργηθεί μια ομελέτα σε κομμάτια.
4. Σιγά σιγά αρχίστε με μια σπάτουλα να ανακατεύετε το μείγμα φέρνοντας τις άκρες του στο εσωτερικό. Κάντε συνέχεια τέτοιες κινήσεις ανακατέματος ώστε να μαγειρευτεί όλο το μείγμα, αλλά χωρίς να στεγνώσει. Πρέπει να είναι μαλακό και να κρατάει λίγο υγρό ακόμα.
5. Όταν έχει δημιουργηθεί ένα ελαφρώς χρυσό αλλά μαλακό μείγμα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθεί με τα αυγά. 
6. Απολαύστε αμέσως μαζί με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.


No comments :

Post a Comment