Wednesday 3 August 2016

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΑΠΟ ΜΟΥΡΑ (CHOCOLATE, PEANUT BUTTER AND RASBPERRY CUPS)


    Ο πιο ζεστός μήνας (συνήθως) του καλοκαιριού είναι εδώ. Ο Αύγουστος τους περισσότερους μας βρίσκει σε κάποιο ελληνικό νησί να λιαζόμαστε και να πίνουμε παγωμένο καφέ ή κοκτέιλ...καλοκαίρι είναι και η κρύα μπυρίτσα στις 12 το μεσημέρι δεν θεωρείται υπερβολική! Εάν είστε σαν εμένα μπορεί αυτός ο μήνας να σας βρει χωμένους μέσα σε κάποιο βιβλίο που θέλατε καιρό να διαβάσετε ή σας είχαν προτείνει και δεν βρήκατε το χρόνο. Για μένα αυτή την περίοδο σειρά έχουν να διαβαστούν το The Girls της Emma Cline και το Hurting Distance της Sophie Hannah. Η δεύτερη συγγραφέας μου είναι οικεία, καθώς έχω διαβάσει άλλο της βιβλίο, το Lasting Damage, που ήταν πραγματικά εκπληκτικό και αγωνιώδες. 
     Καθώς η ζέστη συνεχίζεται, πιάστε το βιβλίο σας, λίγο παγωμένο εσπρέσσο και ένα γλυκάκι ψυγείου που σίγουρα θα σας γλυκάνει χωρίς να σας βαρύνει, μιας και είναι καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν συνδυασμό σοκολάτας, φυστικοβούτυρου και μούρων που δεν έχετε ξαναγευτεί. Στην ουσία πρόκειται για μικρές μπουκιές  σοκολάτας που όταν τις δαγκώνεις ξεχειλίζουν το φυστικοβούτυρο και τα μούρα. Τι καλύτερο; Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλου το φούρνο ή κάποιο άλλο ζεστό σκεύος (hello, καυσωνας!), παρά μόνο μερικές χάρτινες θήκες για muffins και το ψυγείο σας. 



Μπουκιές σοκολάτας με γέμιση φυστικοβούτυρο και σος από μούρα
(Chocolate, peanut butter and raspberry cups)

υλικά (για 6 cups)

200γρ κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 60% κακάο)
3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά σησαμέλαιο
2 κουταλιές γάλα πλήρες
1/2 κούπα μούρα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
χυμός από μισό λεμόνι
λίγο αλάτι
6 θήκες για muffins

Πώς θα το φτιάξω;

1. Αρχικά, λιώστε μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σας (δηλαδή 100γρ) σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Προσέξτε μην σας καεί η σοκολάτα. Εάν τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε την για 40 με 50 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε την καλά και αν συνεχίζουν να μένουν κομμάτια που δεν έχουν λιώσει βάλτε την για ακόμα 20 δευτερόλεπτα. Θα το δείτε στην πράξη κατά πόσο χρειάζεται επιπλέον ζέσταμα.
2. Πάρτε τις θήκες για muffins και γεμίστε με 1 κουταλιά της σούπας καθεμία. Με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με το κουτάλι μεταφέρετε τη σοκολάτα γύρω γύρω στα σημεία της θήκης ώστε να καλυφθούν περίπου μέχρι πάνω. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα "καλούπι" από σοκολάτα που θα έχει το σχήμα της θήκης. Όταν τελειώσετε με όλες τις θήκες βάλτε τες στο ψυγείο να παγώσουν για μισή ώρα.
3. Βάλτε το φυστικοβούτυρο, το σησαμέλαιο, το γάλα και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε με γάλα εάν χρειαστεί ώστε το μείγμα να είναι ελαφρώς υδαρές και όχι πολύ πηχτό. Σε άλλο μπολ λιώστε τα μούρα με ένα πηρούνι και ανακατέψτε μαζί με το χυρό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Αφήστε στην άκρη.
4. Μετά από 30 λεπτά βγάλτε τις θήκες σας από το ψυγείο και γεμίστε πρώτα με το μείγμα φυστικοβούτυρου ένα κουταλάκι κάθε θήκη και έπειτα με ένα κουταλάκι από το μείγμα με τα μούρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρώσετε το επόμενο βήμα.
5. Λιώστε την υπόλοιπη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο βήμα. Έπειτα, γεμίστε προσεχτικά κάθε θήκη με μια κουταλιά από τη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί καλά η γέμιση και να κλείσει το καλούπι της σοκολάτας. Μπορεί να σας ξεχυλίσει λίγο η σος από τα μούρα, αλλά δεν πειράζει. Τοποθετήστε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Διατηρούνται στο ψυγείο.



No comments :

Post a Comment