Tuesday, 16 August 2016

SINGLE PEACH COBBERS (ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ)


        Since I was little I was always the romantic girl, whose dreams were always in pastel colors. Pink, pistachio green, light yellow and everything else the mind can think of. It's no coincidence that my favorite city is Paris, with its lovely bridges and squares of Dauphine and des Vosges, as well as the canal of Saint Martin. Of course don't ask me if I like the film Amelie, the answer to that is given. Casually I get to have some off times from this girly and pinky style, but inside there will always be an incurable romantic and maybe naive soul.

   Από μικρή πάντα ήμουν το ρομαντικό κορίτσι, του οποίου τα όνειρα έχουν την απόχρωση του παστέλ. Ροζ, φυστικί, απαλό κίτρινο ή ό,τι άλλο σκεφτεί ο νους. Γι αυτό άλλωστε η αγαπημένη πόλη είναι το Παρίσι με τις υπέροχες γέφυρές του, τις πλατείες Dauphine και des Vosges και το κανάλι του Saint Martin. Φυσικά μην ρωτήσετε εάν μου αρέσει η ταινία Amelie, η απάντηση είναι δεδομένη. Κατά καιρούς ξεφεύγω λιγάκι από αυτό το λίγο γλυκανάλατο και ροζ στυλ, όμως, πάντα μέσα μου κρύβεται μια αθεράπευτα ρομαντική και ίσως αφελής ψυχή. 
     


     In this whole romantic scenery rainy afternoons around the end of August, when you can enjoy some hot brewed coffee and a light dessert couldn't miss. The perfect dessert for this occasion is a warm one and it tastes of peach. You will only need about 30 minutes overall for the preparation and the baking of the cakes, which have a fluffy layer of cake on top and pieces of juicy peach at the bottom. You can serve them with a scoop of vanilla ice cream or some whipped cream. It's what you need when you have friends coming over for coffee.

  Μέσα σε όλο αυτό το ρομαντικό σκηνικό δεν απουσιάζουν βέβαια τα βροχερά απογεύματα εκεί προς το τέλος του Αυγούστου όπου μπορείς να απολαύσεις πίνοντας λίγο ζεστό καφέ και απολαμβάνοντας ένα γλυκό. Το ιδανικό γλυκό για αυτή την περίπτωση είναι ζεστό και έχει γεύση ροδάκινου. Χρειάζεστε το πολύ 30 λεπτά για την προετοιμασία και το ψήσιμο των κέικ, τα οποίο από πάνω έχουν μια στρώση αφράτης ζύμης και από κάτω ζουμερά κομμάτια ροδάκινου. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με μια μπάλα παγωτού βανίλια ή με λίγη σαντιγί. Είναι το τέλειο γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε εάν έχετε επισκέπτες στο σπίτι.

Single peach cobblers

ingredients (for 4 small ramekins)

3 medium peaches cut in small pieces
1 egg
50gr sugar + 2 tbsp
100 ml water
100 ml buttermilk
100gr flour
1 tsp baking powder

how do I make it?

1. Mix in a bowl the peaches with the water and the 50gr of sugar until peaches are covered in the sugary mixture. Then divide in the 4 ramekins.
2. Preheat oven at 180 C. In another bowl, mix together the flour, baking powder, 2 tablespoons of sugar, egg and buttermilk until you get a nice fluffy mixture.
3. Carefully with a spoon divide the mixture on top of the peaches. Don't worry if they are not fully covered, because the top mixture will rise when baked.
4. Put your ramekins on a baking tray and bake for 20 minutes or until they are golden brown. 
5. Let them cool for a few minutes and then serve warm.


Ατομικά κέικ με ροδάκινα

υλικά (για 4 πυρίμαχα μπολ)

3 μεσαίου μεγέθους ροδάκινα κομμένα σε κομματάκια
1 αυγό
50γρ ζάχαρη + 2 κουταλιές επιπλέον
100 ml νερό
100ml ξινόγαλα
100gr αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder

πώς θα το φτιάξω;

1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα κομμάτια από τα ροδάκινα, το νερό και τα 50γρ ζάχαρης μέχρι να καλυφθούν τελείως τα ροδάκινά σας στο ζαχαρένιο μείγμα. Έπειτα, μοιράστε στα 4 μπολ.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, το αυγό και το ξινόγαλα μέχρι να έχετε ένα ωραίο και αφράτο μείγμα.
3. Με ένα κουτάλι μοιράστε προσεχτικά το μείγμα στα μπολ πάνω από τα ροδάκινα. Μην ανησυχείτε εάν δεν καλυφθούν τελείως, καθώς το πάνω μείγμα θα σηκωθεί μόλις ψηθούν τα κέικ.
4. Βάλτε τα μπολ σε μια σχάρα ψησίματος και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
5. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για λίγα λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά.







Follow my blog with Bloglovin

No comments :

Post a Comment