Thursday, 25 June 2020

CHERRY COBBLER WITH BUTTERY BISCUIT - ΚΟΜΠΛΕΡ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΟ ΜΠΙΣΚΟΥΙ


    After a relative long hiatus (blog wise), we are partially back to our usual routine baking schedules. And as it turns out we are bringing a loved Spring/Summer recipe with fruit that will light up your days and also make the kitchen smell absolutely amazing. It all started when some friends of ours invited us over to pick-up cherries. They have a huge cherry tree in their garden, waiting to have its fruits picked up and eaten. If you are familiar with cherry trees, they usually blossom in March/April and then we get fruit from April until June. I should rather say we get A LOT of fruit from April until June.
______

     Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα (από το μπλογκ), είμαστε σχεδόν κανονικά πίσω στις συνηθισμένες μας ρουτίνες συχνού ψησίματος. Όπως φαίνεται φέρνουμε μαζί μας μια αγαπημένη ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συνταγή με φρούτα που θα ομορφύνει τις ημέρες σας και θα κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει απίστευτα. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι φίλων μας κάλεσε να μαζέψουμε κεράσια. Έχουν ένα τεράστιο δέντρο κερασιάς στον κήπο τους, που περιμένει κάποιος να μαζέψει τα φρούτα του και να τα γευτεί. Αν γνωρίζετε από κερασιές, συνήθως ανθίζουν μέσα Μάρτη με Απρίλιο και καρποφορούν με κεράσια από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο. Πρέπει μάλλον να πω ΠΟΛΛΑ κεράσια από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο.


     Without going in too details, we spent a good amount of 2 hours picking up fruit and chatting. Afterwards, we had to figure out what we would do with almost 15 kilos of cherries. It was then decided. First, make a lot of jam. Second, store the jam. Third, make a cherry cobbler. With buttery biscuit on top and the optional ice cream to the side. I mean a cobbler with any summer fruit is just perfect, but cherries to me produce a fine juice that is not too sweet not too sour. It couldn't be any closer to perfection! Suffice to say we spent the whole Saturday making jam and baking, but it was totally worth it.

______

     Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέριες, περάσαμε σχεδόν 2 ολόκληρες ώρες να μαζεύουμε κεράσια και να συζητάμε. Έπειτα, έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάναμε με σχεδόν 15 κιλά κεράσια. Τότε αποφασίστηκε. Πρώτον, να κάνουμε πολλή μαρμελάδα. Δεύτερον, να φυλάξουμε σε αεροστεγή βαζάκια τη μαρμελάδα. Τρίτον, να φτιάξουμε ένα κόμπλερ κερασιού. Με βουτυρένιο μπισκουί από πάνω και επιλεκτικά παγωτό στο πλάι. Οποιοδήποτε κόμπλερ με καλοκαιρινά φρούτα είναι υπέροχο, αλλά τα κεράσια για εμένα παράγουν έναν φίνο χυμό που δεν είναι ούτε υπερβολικά γλυκός ούτε υπερβολικά ξινός. Δεν μπορούσε να είναι πιο κοντά στην τελειότητα! Φτάνει να αναφέρω πως περάσαμε ολόκληρο το Σάββατο.


     Without any delay, here is the recipe for this easy and delicious cobbler. A few notes before we start. For this recipe I used a cast iron to bake it, but you can use a simple round pan as well. The recipe calls for a butter biscuit, which is best kept in the fridge for at least two hours or overnight, so I would suggest to make the biscuits the night before you plan to bake the cherry cobbler. Final note, better to use darker cherries (not overripe) in order to have the best juice bottom, buttery top ratio. Let's go to the recipe now.

Cherry Cobbler with Butter Biscuit (optional with Vanilla Ice Cream)

Ingredients (for a medium round pan of 25cm diameter)

Cherry filling
1kg pitted cherries (weigh them after you take out the pit)
1/2 cup sugar
3 tablespoons corn flour
juice of 2 medium lemons
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon vanilla extract

Biscuit
2 1/4 cups white flour (and extra for kneading)
1/4 cup sugar
1 tablespoon baking powder
zest of one lemon (use one of the lemons you take the juice for the filling)
125gr butter cold
pinch of salt


For the top (optional)
2 tablespoons melted butter
brown sugar
Vanilla ice cream

How do I make it?
1. First, start with the biscuit dough. Place the flour, sugar, baking powder, zest and salt into one bowl and whisk well to combine all the ingredients. Then, add the cold butter in small cubes and with your hands start mixing the flour with the butter trying to smash it with your fingers until all butter is incorporated and there are no big butter pieces left. The mixture will start coming to a dough. Gently take out the dough in a floured surface and place some flour on top of the dough.
2. Work the dough with a rolling pin into a rectangle. Cut it into smaller and equal rectangles and with a spatula lift them up. Place each rectangle on top of the other and add some flour to the top one. With the rolling pin, roll again the dough until you have a rectangular shape again with a thickness of 1,5 to 2 cm.
3. Use a round cookie cutter to cut the dough into small round shapes. Take one or two baking pans and place a baking sheet on top. Carefully place the round pieces of dough you cut with your cookie cutter and put the pans in the fridge for two hours or overnight.
4. When you're ready to bake the cobbler, in a bowl put all the ingredients for the filling and mix very well together. Take your round pan (about 23 to 25 cm diameter and at least 5 cm depth) and pour inside the cherry liquid mixture patting it on top to make room for the biscuits. Take the biscuits out of the fridge and place them on to the cherry mixture, placing them close to each other until you have coved a good surface (if not all) of the cherries. Make sure to leave some room for the juices to come out during baking, so I would suggest to leave a few areas of the cherries uncovered.
5. If you want (this step is optional) cover the biscuits with the melted butter and put some brown sugar on top to have an extra crunchy top.
6. Place the cobbler in a preheated oven to 200C for 10 minutes. After that, bake the cobbler to 175C for about 50 minutes or until you see juices coming out of the sides and middle of the pan and your biscuits are nicely browned.
7. Let the cobbler cool before you serve and add a scoop of vanilla ice cream if you like!


_____

Κόμπλερ Κερασιού με βουτυρέτνιο Μπισκουί

Υλικά (για μεσαίου μεγέθους ταψί 25εκ. διαμέτρου)

Γέμιση
1 κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσι (ζυγίστε τα αφού βγάλετε τα κουκούτσια)
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
χυμό από 2 μεσαία λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μπισκουί
2 1/4  κούπας λευκό αλεύρι (και έξτρα για το πλάσιμο)
1/4 κούπας ζάχαρη 
1 κουταλιά baking powder
ξύσμα από ένα λεμόνι (χρησιμοποιείστε ένα λεμόνι που θα πάρετε χυμό για τη γέμιση)
125γρ βούτυρο παγωμένο
πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη (προεραιτικά)
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
καστανή ζάχαρη
παγωτό βανίλιας

Πώς θα το φτιάξω;
1. Αρχικά, ξεκινάμε με τη ζύμη του μπισκουί. Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το ξύσμα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Έπειτα, προσθέστε το παγωμένο από το ψυγείο βούτυρο σε μικρούς κύβους και με τα χέρια σας ανακατέψτε το αλέυρι με το βούτυρο προσπαθώντας να πιέσετε το βούτυρο μέχρι να ενωθεί καλά με το αλεύρι και να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια βουτύρου. Το μίγμα θα αρχίσει να παίρνει μορφή ζύμης. Μαλακά τοποθετήστε τη ζύμη σε επιφάνεια καλυμένη με λίγο αλεύρι και προσθέστε λίγο αλεύρι από πάνω. 
2. Δουλέψτε τη ζύμη με έναν πλάστη σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Κόψτε τη ζύμη σε μικρότερα και ίσα (όσο γίνεται) παραλληλόγραμμα κομμάτια. Τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο και προσθέστε λίγο αλεύρι στην κορυφή. Με τον πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη πάλι μέχρι να έχετε παρόμοιο σχήμα με πριν που θα έχει πάχος 1,5 με 2 εκατοστά.
3. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ μπισκότων κόψτε μικρά στρογγυλά σχήματα ζύμης. Πάρτε ένα ή δύο ταψιά και καλύψτε τα με χαρτί ψησίματος. Προσεχτικά τοποθετήστε τα κομμάτια ζύμης που κόψατε και έπειτε βάλτε τα ταψιά στο ψυγγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύκτα. 
4. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε το κόμπλερ, σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά για την γέμιση και ανακατέψτε καλά. Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί (περίπου 23 με 25 εκ. διάμετρο και τουλάχιστον 5 εκατοστά πάχος) και προσθέστε το μείγμα που φτιάξατε πιέζοντας στην επιφάνεια για να μπουν έπειτα τα κομμάτια ζύμς. Πάρτε τα μπισκουί από το ψυγείο και τοποθετήστε τα από πάνω κοντά το ένα με το άλλο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του μείγματος με τα κεράσια. Φροντίστε να αφήσετε μικρά κενά μεταξύ των μπισκουί για να βγουν οι χυμοί κατά το ψήσιμο, οπότε προτείνω να αφήσετε μερικά σημεία ακάλυπτα.
5. Αν επιθυμείτε (αυτό το βήμα είναι προεραιτικό) καλύψτε τα μπισκουί με λιωμένο βούτυρο και περιχύστε καστανή ζάχαρη από πάνω για να έχετε ένα έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.
6. Τοποθετήστε το κόμπλερ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά. Έπειτα, ψήστε το κόμπλερ στους 175C για 50 λεπτά ή μέχρι να δείτε να σχηματίζεται ζουμί από τα κεράσια και τα μπισκουί να έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα ελαφρώς καφέ. 
7. Αφήστε το κόμπλερ να κρυώσει πριν σερβίρετε και προσθέστε μια μπάλα παγωτό βανίλια αν θέλετε!




No comments :

Post a Comment