Thursday 29 April 2021

PEANUT BUTTER & BANANA CUPCAKES WITH PEANUT BUTTER FROSTING

     My love for peanut butter suddenly emerged when I was around 20 to 22 years old (about a decade ago). It started with adding a tablespoon of peanut butter in my morning oats, combined with some fresh fruit (preferably banana). Later it became part of savoury recipes like adding it in a sauce for Pad Thai. It was only a natural progress that peanut butter gets to be the star of a sweet recipe or any kind of recipe. We see it being the go-to healthy nut butter in instagram, but also being still enjoyed as part of a peanut butter and jelly sandwich. The truth is that nut butters are here to stay and they can offer you a lot of health benefits, consumed in moderation (as with anything else).

---

     Η αγάπη μου για το φυστικοβούτυρο εμφανίστηκε όταν ήμου γύρω στα 20 με 22 χρόνια (περίπου μια δεκαετία πριν). Ξεκίνησε με το να το προσθέτω στον πρωϊνό χυλό βρώμης, συνδυάζοντάς το με κάποιο φρέσκο φρούτο (κατά προτίμηση μπανάνα). Αργότερα έγινε συστατικό σε αλμυρές συνταγές όπως στην σος για Pad Thai. Ήταν μόνο φυσική εξέλιξη το φυστικοβούτυρο να φίνει σταρ σε γλυκιά συνταγή ή σε οποιαδήποτε συνταγή. Το βλέπουμε να είναι η απόλυτη υγιεινή επιλογή για βούτυρο ξηρού καρπού στο instagram, αλλά να απολαμβάνεται ακόμα και ως κομμάτι του σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Η αλήθεια είναι ότι τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι εδώ για να μείνουν και μπορούν να σας προσφέρουν πολλά διατροφικά οφέλη, όταν τα καταναλώνουμε με μέτρο (όπως όλες τις τροφές).






Peanut Butter & Banana Cupcakes with Peanut Butter Frosting

ingredients (for about 12 medium cupcakes)

for the cupcakes
two large overripe bananas
1 cup buckwheat flour*
1 cup white flour
3 eggs
1/3 cup water in room temperature
1/2 cup creamy peanut butter
1/3 cup oat milk (any other nut milk can be used or regular cow's milk)
1/4 cup olive oil
1/4 cup honey
2 tsps baking powder
1 tsp vanilla extract

for the frosting
1 cup cream cheese (Philadelphia type)
1/4 cup peanut butter
1 cup icing sugar
1 tsp vanilla extract

*You can use white flour if you don't have buckwheat.

How do I make it?
1. In a bowl of a standing mixer smash the two bananas with a fork until you get a puree of banana. Add the eggs and mix very well in medium speed until combined.
2. Then add the peanut butter, olive oil, honey, oat milk, water and vanilla extract and mix again for a few seconds. Lastly add to the mixture your two types of flour and the baking powder. You will get in the end a nice mildly thick batter for your cupcakes.
3. In muffin tray either put some muffin paper tins or butter and flour the surface to pour in your batter. Use a spoon to add the cupcake batter into the tins and make sure to fill about 2/3 of the tins.
4. Bake the cupcakes in a preheated oven at 175 C for about 20 to 25 minutes, depending on your oven. You will need to check with a toothpick inserted into the cupcakes to see if they have been baked. The toothpick should come out clean.
5. When the cupcakes are baked, take them out of the oven and let them cool completely.
6. Start making your frosting by adding first the cream cheese, vanilla extract and peanut butter in a bowl of a standing mixer and mix well in high speed for about 1 minute. Then, stop the mixer and add the icing sugar in two doses and mixing in medium speed. Continue to mix until you get the result you like.
7. When the cupcakes have cooled down, take a frosting pipe bag. Add the frosting tip inside and push it toward the tip of the bag. Cut a bit the tip of the bag with a scissors until the frosting tip comes out, but still is kept inside the bag. Place the piping bag in a medium glass with the large surface opened well and add the frosting inside. Once you are down start pressing the bag to push the frosting toward the tip, but be careful not to overspill it. Take one cupcake and start shaping the frosting on top of the cupcake as you like. We used a round frosting shape for cupcakes, starting from the wider outside part of cupcake and ending in the middle of the cupcake. Decorate your cupcakes with some slices of banana at the top if you wish!

---
Cupcakes Φυστικοβούτυρου και Μπανάνας με frosting Φυστικοβούτυρου

υλικά (για περίπου 12 μεσαία cupcakes)

για τα cupcakes
δύο μεγάλες ώριμες μπανάνες
1 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου *
1 φλιτζάνι λευκό αλεύρι
3 αυγά
1/3 φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1/3 φλιτζάνι γάλα βρώμης (οποιοδήποτε άλλο γάλα φυτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή κανονικό αγελαδινό γάλα)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

για το frosting
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφειας)
1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό αλεύρι εάν δεν έχετε φαγόπυρο.

Πώς το φτιάχνω;
1. Σε ένα μπολ ηλεκτρικού μίξερ λιώστε τις δύο μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να πάρετε έναν πουρέ μπανάνας. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε πολύ καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν.
2. Στη συνέχεια προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα βρώμης, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα. Τέλος προσθέστε στο μείγμα τους δύο τύπους αλευριού και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος θα έχετε ένα ωραίο ελαφρώς παχύρευστο μείγμα για τα cupcake σας.
3. Σε έναν δίσκο για muffin βάλτε μερικές χάρτινες θήκες muffin ή βούτυρο και αλευρώστε την επιφάνεια των θηκών του δίσκου για να ρίξετε το μείγμα σας. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να προσθέσετε το μείγμα cupcake στης θήκες και φροντίστε να γεμίσετε περίπου τα 2/3 των θηκών.
4. Ψήστε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για περίπου 20 έως 25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας. Θα πρέπει να ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στα cupcakes για να δείτε εάν έχουν ψηθεί. Η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή.
5. Όταν ψηθούν τα cupcakes, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
6. Ξεκινήστε να κάνετε το frosting προσθέτοντας πρώτα το τυρί κρέμας, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ ηλεκτρικού μίξερ και ανακατέψτε καλά σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, σταματήστε το μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σε δύο δόσεις και ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που σας αρέσει.
7. Όταν τα cupcakes έχουν κρυώσει, πάρτε μια σακούλα για frosting. Προσθέστε τη μύτη frosting μέσα στη σακούλα και πιέστε το προς το λεπτό άκρο της σακούλας. Κόψτε λίγο το άκρο της σακούλας με ένα ψαλίδι έως ότου βγει η μύτη, αλλά να διατηρείται ακόμα μέσα στην τσάντα. Τοποθετήστε τη σακούλα  σε ένα μεσαίο ποτήρι με τη μεγάλη επιφάνεια ανοιχτή καλά και προσθέστε το frosting που ετοιμάσατε στο εσωτερικό. Μόλις τελειώσετε, αρχίστε να πιέζετε τη σακούλα για να σπρώξετε το frosting προς την λεπτή άκρη, αλλά προσέξτε να μην την ξεχυλίσετε. Πάρτε ένα cupcake και αρχίστε να σχηματίζετε το frosting πάνω από το cupcake όπως θέλετε. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα στρογγυλό σχηματισμό για τα cupcakes, ξεκινώντας από το ευρύτερο εξωτερικό μέρος του cupcake και καταλήγοντας στο κέντρο. Διακοσμήστε τα cupcakes σας με μερικές φέτες μπανάνας στην κορυφή, αν θέλετε!



No comments :

Post a Comment