Saturday 13 February 2016

MINI RED VELVET CHEESECAKES


   Μια φορά το χρόνο κάθε χρόνο έρχεται εκείνη η στιγμή που είτε λατρεύεις είτε απεχθάνεσαι. Όμως πολλές φορές μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Όλοι μας έχουμε περάσει από τη μία άκρη στην άλλη, να περιμένουμε πως και πως να γιορτάσουμε με τον αγαπημένο/η μας και από την άλλη να σιχαινόμαστε την ημέρα εκείνη και να κανονίζουμε ότι πιο single πράγμα μπορούμε να κάνουμε, αρκεί να μην είμαστε μόνοι μας. Προσωπικά, ανήκω σε μια μέτρια κατάσταση όπου ναι μεν εάν είμαι σε σχέση μου αρέσει να χαρίζω δώρα και να κάνω γλυκανάλατα ρομαντικά πράγματα, από την άλλη αν δεν είμαι σε σχέση για μένα είναι μια ακόμα ημέρα που πέρασε.
     Το θέμα όμως είναι να βλέπουμε πάντα το θετικό κομμάτι μιας κατάστασης και στη συγκεκριμένη το θετικό κομμάτι είναι... ένα κομμάτι τζιζκέικ. Χεχεχε! Με άφθονη κρέμα τυριού, τραγανή βάση μπισκότου και θεσπέσιο κόκκινο χρώμα ώστε να μας φτιάξει τη διάθεση. Το red velvet cheesecake σε μικρογραφία, μπορεί να δώσει χαρά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και κυρίως σε εμάς τους ίδιους, μόλις το καταβροχθήσουμε. Γι αυτό λοιπόν, αφήστε τις μιζέριες εάν δεν γιορτάζετε ή αν γιορτάζετε κάντε κάτι πρωτότυπο και φτιάξτε αυτό το θεσπέσιο σε όψη και γεύση red velvet cheesecake.



Mini Red Velvet Cheesecakes

υλικά (για 4 μερίδες)

160γρ μπισκότα σοκολάτας (τύπου πτι μπερ ή biscotti)
50γρ βούτυρο λιωμένο

200γρ / 1 πακέτο τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφεια)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής

πώς θα το φτιάξω;

1. Θριμματίστε τα μπισκότα σας καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Έπειτα, ανακατέψτε τα μαζί με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τις βάσεις που θα έχετε για τα μίνι τζιζκέικς σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, προσθέστε λίγη ποσότητα (περίπου 2 κουταλιές) από το μείγμα της βάσης μπισκότου και πιέστε το ελαφρά ώστε να σχηματιστεί μια λεία επιφάνεια της στρώσης του μπισκότου.
2. Σε ένα άλλο μπολ μαλακώστε το τυρί κρέμα χτυπώντας το με μίξερ για 1 λεπτό περίπου. Έπειτα, προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά και ανακατέψτε πάλι. Τέλος, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφού σφίξει προσθέστε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσο χρειάζεται για να έχει το επιθυμητό κόκκινο) και συνεχίστε το ανακάτετεμα.
3. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τις βάσεις μπισκότου προσεχτικά και όμοια σε όλες τις βάσεις. Καλύψτε την επιφάνεια με ένα χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
4. Σερβίρετε παγωμένο με λίγη σαντιγύ για έξτρα γεύση!



No comments :

Post a Comment