Saturday, 8 November 2014

Φριτατα με μανιταρια, κολοκυθι και ροκφορ - Frittata with mushrooms, zucchini and rocquefort

Μμμμ μύρισε η κουζίνα ολόκληρη! Είναι κάποιες φορές που αυτό και μόνο επιβεβαιώνει πόσο πετυχημένη είναι μια συνταγή...από τη μυρωδιά της. Χθες ξυπνώντας είχα όρεξη για αυγά, αλλά δεν ήθελα τη συνηθισμένη γρήγορη ομελέτα. Και μετά ανοίγοντας το ψυγείο παίρνει το μάτι μου ένα κομμάτι ροκφόρ τυρί και αμέσως ήρθε ιδέα.
Mmmm the entire kitchen is smelling! There are time when only this confirms how great a recipe is... by its delicious smell. Yesterday upon waking up I was hungry for eggs, but I didn't want an easy and ordinary omelette. And then as I opened the fridge my sight drops on a peace of rocquefort and instantly I had an idea.

Φριτάτα με μανιτάρια, κολοκύθι και ροκφόρ


1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
10-12 μανιτάρια πορτομπέλο
1 κολοκύθι στρογγυλό
1 τομάτα
7 αυγά
50γρ τυρί ροκφόρ
λίγο αλάτι και πιπέρι


- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και πολτοποιούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε σε ένα μεσαίου προς μεγάλο μεγέθους τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κολοκύθι σε μικρά κομματάκια. 
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κολοκύθι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού τσιγαριστούν όμορφα τα λαχανικά, ρίχνουμε τη τομάτα και ανακατεύουμε λίγο για να τσιγαριστεί και αυτή χωρίς να λιώσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τους εφτά κρόκους και ανακατεύουμε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το τυρί και τα λαχανικά που έχουμε τσιγαρίσει και ανακατεύουμε καλά. 
- Επιστρέφουμε το μείγμα μας στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το μείγμα στις άκρες του τηγανιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C (στο γκριλ εάν έχετε τέτοια επιλογή) και τοποθετούμε το τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να ψηθεί η πάνω πλευρά του μείγματος, δηλαδή να ροδοκοκκινήσει! Δεν χρειάζονται πάνω από 10 λεπτάκια. Σερβίρουμε μαζί με μια σαλατούλα ή με χυμό για πρωϊνό.

Frittata with mushrooms, zucchini and rocquefort


1 red onion
1 clove of garlic
10-12 portobello mushrooms
1 zucchini 
one tomato
7 eggs
50g Roquefort cheese
salt and pepper for seasoning

how to

- Chop the onion into small cubes and smash the garlic. Pour into a medium to large sized pan with a little olive oil and saute until you get some color. Alongside chop the mushrooms and zucchini into small pieces.
- Add the mushrooms and zucchini to the pan and continue sautéing until soft, but not too much. Add a little salt and pepper. After you get some nice brown vegetables, add the tomato and saute for a while. Withdraw the pan from the heat.
- In a large bowl add the seven yolks and mix with a mixer until your eggs are fluffy (love the word!). Then add the cheese and sautéed vegetables and stir well.
- Return the mixture to the pan with a little olive oil and fry on low heat until it starts to come off at the edges of the pan. Preheat oven to 180 C and place the pan. Bake until the upper side of the mixture is cooked! They do not need more than 10 minutes. Serve with a side salad or juice for breakfast.

No comments :

Post a Comment