Tuesday 2 June 2015

SMOOTHIE ME ΚΑΚΑΟ, ΜΠΑΝΑΝΑ, ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ


    Το καλοκαιράκι έκανε την είσοδό του επιτέλους και όσοι καταφέρατε να ξεφύγετε λιγάκι αυτές τις μέρες, τολμήσατε να βουτήξετε στην παγωμένη (μέχρι τώρα) θάλασσα. Όσοι πάλι περιμένετε να μπει για τα καλά το καλοκαίρι και να ανέβει ο υδράργυρος πάνω από 30 C παραμείνατε να απολαμβάνετε δροσερά κοκτέιλς και χυμούς. 
     Εγώ αυτές τις μέρες απολαμβάνω τη χαλάρωση και την ξεκούραση. Τρέφομαι με πιο υγιεινές τροφές και κοιμάμαι πολύ. Αρκετά πολύ. Πιστεύω πως όταν βιώνουμε τη γρήγορη καθημερινότητα που δημιουργείται από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις, δεν καταλαβαίνουμε πόση κούραση συσσωρεύεται με τον καιρό. Μόνο όταν πάψουμε να αγχωνόμαστε για το αν θα προλάβουμε να τα κάνουμε όλα, πραγματικά χαλαρώνουμε και όλη αυτή η κούραση που υπήρχε αρχίζει και εμφανίζεται. 
     Για όσους από εσάς εργάζονται και κουράζονται καθημερινά σας έχω ένα smoothie που όχι μόνο θα σας γεμίσει με ενέργεια, αλλά θα σας γλυκάνει και λιγάκι (που το χουμε όλοι ανάγκη). Το ακατέγραστο κακάο που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη ήταν η τροφή των Μάγια και των Αζτέκων, προσφέροντάς τους ενέργεια (λόγω της καφεΐνης) και μακροζωία εξαιτίας όλων εκείνων των αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως τα φλαβονοειδή. Το αβοκάντο από την άλλη, έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του ως υπερτροφή λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά που έχουν συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερίνης και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
     Αυτό το smoothie λοιπόν όχι μόνο θα σας χορτάσει, αλλά θα σας ωφελήσει παράλληλα.


Smoothie με κακάο, μπανάνα, φυστικοβούτυρο και αβοκάντο

υλικά (για 2 άτομα)

1 μπανάνα κατεψυγμένη
1/2 αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1 ποτήρι γάλα της προτίμησής σας

πώς θα το φτιάξω;

1. Κόψτε την μπανάνα σε μικρές φέτες και προσθέστε την πρώτη στο μπλέντερ.
2. Έπειτα, κόψτε το αβοκάντο στη μέση και προσθέστε το μισό. Μπορείτε εύκολα να πάρετε το περιεχόμενό του με τη βοήθεια ενός κουταλιού. 
3. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το κακάο και το γάλα τελευταίο. 
4. Θέστε σε λειτουργία το μίξερ για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε σε ποτήρια και απολαύστε.




No comments :

Post a Comment