Wednesday 28 October 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΖΕΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ


     Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα το φθινόπωρο με τις βροχές και το κρύο μου αρέσει πολύ. Το άκουσμα της βροχής ένα μουντό απόγευμα που είσαι σπίτι μπορεί να έχει και θετικό αποτέλεσμα στις σκέψεις και τις καθημερινές μας αναζητήσεις. Μπορεί να μας αναγκάζει να μένουμε σπίτι ή να δημιουργεί κυκλοφορικά προβλήματα παντού, όμως, εμένα με ηρεμεί με κάποιον τρόπο. Δε λέω, ο ήλιος είναι πανέμορφος και απαραίτητος, αλλά και λίγη βροχούλα που και που να αλλάξει λίγο το τοπίο είναι και αυτή απαραίτητη.
     Πριν από 2 ημέρες, στις 26/10/2015, το μπλογκ έκλεισε ένα χρόνο παρουσίας στην μπλογκόσφαιρα. Αναρωτιέμαι πως πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός, όπως περνάει κάθε φορά. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου πριν ένα χρόνο να ξεκινήσω κάτι το οποίο το ήθελα πάρα πολύ καιρό, όμως, φοβόμουν αν θα είχα τελικά κάτι να παρουσιάσω στους αναγνώστες, αν θα έβρισκα χρόνο να συνδυάσω δουλειά και μπλογκ και αν εν τέλει θα το αγαπούσα τόσο ώστε να μην βαρεθώ και σταματήσω να φτιάχνω συνταγές που θα τις μοιράζομαι μαζί σας. Ένα χρόνο μετά, μάλλον έκανα καλά που ξεκίνησα αυτό το μπλογκ. Μπορεί να μην βρίσκω πάντα το χρόνο να μαγειρεύω και να βγάζω φωτογραφίες, γιατί ο χρόνος μου καταναλώνεται αρκετά στη δουλειά μου και στην προσωπική μου ζωή, αλλά κάθε φορά νιώθω μια τεράστια χαρά στο τέλος μιας συνταγής και κατά την σύνταξη ενός ποστ.



     Σήμερα σας έχω μια αρκετά εύκολη συνταγούλα που μοσχοβολάει άρωμα και γεύση. Μπορείτε να την φτιάξετε βέβαια και μέρες που καλείτε φίλους σας για κυριακάτικο brunch ή θέλετε να περιποιηθείτε λίγο παραπάνω τους δικούς σας ανθρώπους. Περιέχει σταφύλια, τα οποίο αγαπώ για το έντονο άρωμά τους και τη γεύση τους. Όπως και στο κρασί, προτιμώ τα κόκκινα σταφύλια και χαίρομαι που ήρθε επιτέλους το φθινόπωρο και μπορούμε να απολαύσουμε το κόκκινο κρασάκι παρέα με μεζεδάκια. Αλλά ας επιστρέψουμε για λίγο στη σημερινή συνταγή για να σας πω πως δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά από το μαγείρεμα μέχρι το "στήσιμο".


Γιαούρτι με ζεστά σταφύλια με σάλτσα από μέλι και φιστίκια Αιγίνης

υλικά (για 2 άτομα)

2 κούπες σταφύλια κόκκινα
2 κουταλιές μέλι
1 χούφτα φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
γιαούρτι για σερβίρισμα

πώς θα το φτιάξω;

1. Κόψτε τις ρώγες σταφυλιών στη μέση και τοποθετήστε τις σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε τις δύο κουταλιές μέλι και ζεστάνετε τα σταφύλια σε μεσαία φωτιά.
2. Τα σταφύλια σας θα είναι έτοιμα μόλις μαλακώσουν λίγο και έχει δημιουργηθεί μια αραιή σάλτσα με το μέλι. Μόλις είναι έτοιμα αποσύρετε από τη φωτιά.
3, Σε δύο μπολ σερβίρετε ποσότητα γιαουρτιού που επιθυμείτε. Πασπαλίστε λίγη ποσότητα από τα φυστίκια και τέλος προσθέστε λίγη από τη σάλτσα με τα σταφύλια.

Ο συνδυασμός του κρύου γιαουρτιού με τα ζεστά σταφύλια είναι σκέτη απόλαυσση!


No comments :

Post a Comment