Tuesday 5 July 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ CHEESECAKE ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ


    Όσον αφορά το παγωτό, δεν είμαι και από τους πιο εύκολους ανθρώπους που αρκούνται σε ένα παγωτό όπως να 'ναι και δεν δίνουν σημασία τόσο πολύ σε λεπτομέρειες, όπως έχει δροσερή και ρευστή υφή, διακρίνονται όλες οι γεύσεις του το ίδιο, πόσο γλυκό είναι και πολλά άλλα. Από την άλλη μου αρέσει να δοκιμάζω πολλές γεύσεις και δεν προτιμώ πάντα την ίδια, όπως π.χ. ο πατέρας μου που χρόνια τώρα μην του δώσεις να δοκιμάσει άλλη γεύση πέραν της σοκολάτας. Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία της δοκιμής. Σίγουρα έχω ορισμένες που είναι από τις αγαπημένες μου, όπως η κρέμα φουντουκιού (nocciola), η stracciatella, η φράουλα και το φυστίκι.
      Έψαχνα μια συνταγή για παγωτό αυτές τις ημέρες που δεν θα απαιτούσε ιδιαίτερο χρόνο, ούτε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω παγωτομηχανή για να το φτιάξω, μιας και είναι λίγο κουραστικό το πάγωσε, ξαναπάγωσε μέχρι να γίνει το παγωτό και δεν έχουν όλοι παγωτομηχανή. Η συνταγή η συγκεκριμένη χρειάζεται 3 κυρίως υλικά πέραν των μπισκότων και της μαρμελάδας από κεράσι. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα αρκεί να χτυπήσετε πολύ καλά τη κρέμα σαντιγύ και να το αφήσετε να παγώσει αρκετές ώρες.



Παγωτό με γεύση cheesecake και μαρμελάδα κεράσι

υλικά

1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
50γρ τριμμένα μπισκότα και έξτρα για διακόσμηση
1 κούπα μαρμελάδα κεράσι

πώς θα το φτιάξω;

1. Χτυπήστε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ επιτραπέζιο ή χειρός μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγύ και τοποθετήστε το μείγμα για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
2. Με το ίδιο μίξερ σε άλλο μπολ χτυπήστε για λίγο το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει και έπειτα προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε πάλι. Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε για λίγα δευτερόλεπτα το χτύπημα.
3. Βγάλτε τη σαντιγύ από το ψυγείο και μεταφέρετέ την στο μπολ με το ζαχαρούχο γάλα. Αναμείξτε ελαφρά με ένα κουτάλι γιατί δεν θέλουμε να φύγει ο "αέρας" της σαντιγύ αν την ανακατέψετε με γρήγορες κινήσεις.
4. Προσθέστε λίγο από το τριμμένο μπισκότα συνεχίζοντας ελαφρύ ανακάτεμα ίσα ίσα να καλυφθούν τα μπισκότα με το μείγμα.
5. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Με ένα κουτάλι "γεμίστε" αρκετές περιοχές του μείγμα τος με την μαρμελάδα κεράσι. Μην ανησυχείτε θα απλωθεί η μαρμελάδα όπως πρέπει. Τέλος, πασπαλίστε λίγο τριμμένο μπισκότο από πάνω.
6. Καταψύξτε για πάνω από 4 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
7. Πριν το σερβίρισμα βγάλτε έξω το παγωτό για 10 λεπτά να ξεπαγώσει.



4 comments :

  1. πωπω τι μας κανεις πρωι πρωι :D θα τη δοκιμασσω οπωσδήποτε τη συνταγη! Thanks!

    ReplyDelete
  2. Χαίρομαι που σου άρεσε! Ελπίζω να την ευχαριστηθείς!!!

    ReplyDelete
  3. "Τέλος, πασπαλίστε λίγο τριμμένο παγωτό από πάνω."

    μπισκότο εννοείς;; Φαίνεται πολύ νόστιμο κι εύκολο! Θα το δοκιμάσω ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι αυτο εννοω! Συγγνωμη για το τυπογραφικο λαθος! Η συνταγη παντως ειναι σωστη! Χαχα

      Delete