Friday, 26 August 2016


     I hate packing. I absolutely loathe it. Yet, here I am, packing for my trip to Zurich in two weeks, sorting out what kind of clothes I should bring with me. Anyone living in Zurich has any advice as to what I am going to be up against next two to three months? Should I pack my knitted sweaters right away or should I keep it layered and then put a coat on? Needless to say I am a scarf and beanie person, so I have a lot of both. On the bright side, my boyfriend has almost the whole apartment ready waiting for me. The bed and sofa are done, so is the coffee table and most of the dishes/glasses. He is so excited about the apartment, more than I am. Yet he is there enjoying the whole thing and I am here trying to participate via a video call. It sort of takes out all the fun of it, but I do not complain. I will enjoy it fully when I will be there in a few days.

     Μισώ το πακετάρισμα. Πραγματικά το σιχαίνομαι. Κι όμως, να 'μαι εδώ πακετάρω για το ταξίδι μου στη Ζυρίχη σε δύο εβδομάδες, προσπαθώντας να ξεχωρίσω ποια ρούχα πρέπει να πάρω μαζί μου. Υπάρχει κανένας που να μένει στη Ζυρίχη να μου δώσει συμβουλές για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσω τους επόμενους δύο με τρεις μήνες; Πρέπει να πάρω μαζί μου απευθείας τα πλεκτά πουλόβερ μου ή να έχω λεπτά ρούχα και από πάνω ένα μπουφάν; Περιττό να πω πως έχω τρέλα με τα κασκόλ και τα σκουφάκια, οπότε έχω πολλά και απ' τα δύο. Από την θετική πλευρά των πραγμάτων, το αγόρι μου έχει σχεδόν ετοιμάσει όλο το διαμέρισμα να με περιμένει. Το κρεβάτι και ο καναπές είναι έτοιμα, το ίδιο και το τραπεζάκι του σαλονιού και τα περισσότερα πιάτα/ποτήρια. Είναι τόσο ενθουσιασμένος με το διαμέρισμα, περισσότερο από εμένα. Παρόλα αυτά εκείνος είναι εκεί και το απολαμβάνει, ενώ εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να συμμετέχω μέσω μιας βιντεοκλήσης. Σχεδόν χάνεται το όλο νόημα, αλλά δεν παραπονιέμαι. Θα το απολαύσω πλήρως όταν θα είμαι εκεί σε λίγες ημέρες.

    Until I get there I have some time to experiment with things that taste delicious. Like these yummy peanut butter cheesecake slices with quinoa and oat base I made the other day. The base is tricky, like a granola kind of. It also has some peanut butter in it as well, so you can imagine the overload on peanut butter. Apart from preparing the base, the rest of the recipe is very simple. You will certainly enjoy treating yourself and guests with it. I chose to mix it with ricotta cheese to make it lower in calories and fat. But you can put any other cream cheese you like. Mine doesn't taste so cheesy.

     Μέχρι να πάω εκεί, έχω μερικό χρόνο να πειραματιστώ με πράγματα που έχουν τέλεια γεύση. Όπως αυτά τα νόστιμα κομμάτια από κρέμα φυστικοβούτυρου με τυρί και βάση από κινόα και βρώμη που έφτιαξα προχθές. Η βάση είναι περίεργη, σαν να φτιάχνετε granola. Περιέχει επίσης λίγο φυστικοβούτυρο, οπότε καταλαβαίνετε πως όλο το γλυκό θα έχει γεύση φυστικοβούτυρου. Πέρα από την προετοιμασία της βάσης, η υπόλοιπη συνταγή είναι πολύ απλή. Σίγουρα θα απολαύσετε να κεράσετε τον εαυτό σας και τους καλεσμένους ένα κομμάτι. Εγώ επέλεξα να προσθέσω τυρί ricotta για να είναι λιγότερες οι θερμίδες και τα λιπαρά. Όμως, μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο τυρί κρέμα θέλετε. Η δική μου εκδοχή δεν είναι τόσο τυρένια.

Peanut butter cheesecake slices with quinoa and oat base

ingredients (makes about 15-18 slices)

for the cream:

4 tablespoons creamy peanut butter
200gr ricotta cheese (or other cream cheese)
50gr sugar
1 tsp vanilla essence
1/2 cup heavy cream

for the quinoa and oat base:

1 cup quinoa
1 cup oats
1/2 cup almond meal 
1/2 cup creamy peanut butter
3/4 cup honey
4 tablespoons melted butter

decoration: banana slices or raspberry jam

how do I make it?

1. First, you are going to make the base. Heat a small pan on medium and mix together the peanut butter and the honey. Start stiring with a spoon until the honey has melted and a creamy mixture has been created.
2. Mix together the oats, quinoa and almond meal and pour over peanut butter and honey mixture. Mix very well and then pour melted butter and continue mixing. 
3. Line a parchment paper on a small brownie pan and scrape the mixture in. Flatten and smooth out right to the edges of the pan. Place in the fridge for at least 1 hour.
4. In a bowl using an electric mixer smooth your cream cheese. Add the peanut butter, vanilla and sugar and continue mixing until you get a very creamy and smooth mixture. Put aside.
5. With a clean electric mixer beat the heavy cream until it is whipped and soft peaks are created. Gently fold in the peanut butter and cream cheese mixture and mix with a rubber spatula.
6. Take out the pan from the fridge and top your base with the cream. Smooth is out nicely at the top and top it with some banana slices or a few spoonfulls of raspberry jam. Cut in slices and serve. Keep it in the fridge for storage.

Κομμάτια με κρέμα φυστικοβούτυρου με τυρί και βάση από κινόα και βρώμη

υλικά (περίπου 15-18 κομμάτια)

για την κρέμα:

4 κουταλιές κρεμώδες φυστικοβούτυρο
200γρ τυρί ρικότα (ή άλλο κρεμώδες τυρί)
50γρ ζάχαρη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι υγρή βανίλια

για τη βάση:

1 κούπα κινόα
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
3/4 κούπας μέλι
4 κουταλιές βούτυρο

γαρνιτούρα: φέτες μπανάνας ή μαρμελάδα βατόμουρο

πώς θα το φτιάξω;

1. Αρχικά, θα προετοιμάσετε τη βάση. Ζεστάνετε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μαζί το φυστικοβούτυρο και το μέλι. Ξεκινήστε να ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρις ότου το μέλι λιώσει και ένα κρεμώδες μίγμα έχει δημιουργηθεί.
2. Ανακατέψτε μαζί τη βρώμη, τη κινόα και το τριμμένο αμύγδαλο σε ένα μπολ και περιχύστε το μείγμα από φυστικοβούτυρο και μέλι. Ανακατέψτε πολύ καλά και στη συνέχεια περιχύστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε την ανάμιξη.
3. Τοποθετήστε ένα χαρτί ψησίματος σε ένα μικρό ταψί για brownie και μεταφέρετε το μείγμα. Λειάνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και φροντίστε το μείγμα να καλύψει τις άκρες. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
4. Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μαλακώστε το τυρί κρέμα. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και συνεχίστε την ανάμιξη μέχρι να έχετε ένα πολύ κρεμώδες και λείο μείγμα. Άφήστε στην άκρη.
5. Με ένα καθαρό ηλεκτρικό μίξερ κτυπήσte τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Μεταφέρετε σταδιακά το μίγμα με το φυστικοβούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύστε με μια μαλακή σπάτουλα.
6. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και τοποθετήστε την κορυφή της βάσης σας την κρέμα. Δημιουργήστε μια λεία επιφάνεια με τη σπάτουλα και τοποθετήστε μερικές φέτες μπανάνας ή λίγες κουταλιές από μαρμελάδα βατόμουρο. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρήστε το στο ψυγείο.

Follow my blog with Bloglovin

No comments :

Post a Comment