Wednesday, 2 December 2020

CABBAGE ROLLS WITH MEAT (ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ)


     Cold weather asks for comforting food. But what is comfort food? We speak frequently about it, but never tried to explain what it means to us. The meaning is different to everyone. Usually the comfort comes from the warmth of the food and the feeling of fullness it gives us. But personally I find comfort food to be the one we cook with our families. The food that brings everyone around the table wanting to participate and help with. Such food is to be shared with loved ones and cherished by everyone.

---

   Ο κρύος καιρός θέλει comfort φαγητό. Αλλά τι κάνει το φαγητό comfort (άνεσης); Μιλάμε συχνά για αυτό, αλλά ποτέ δεν προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει για εμάς. Η έννοια είναι διαφορετική για όλους. Συνήθως η άνεση προέρχεται από τη ζεστασιά του φαγητού και το αίσθημα πληρότητας που μας δίνει. Αλλά προσωπικά βρίσκω ότι το comfort φαγητό είναι αυτό που μαγειρεύουμε με τις οικογένειές μας. Το φαγητό που φέρνει όλους γύρω από το τραπέζι που θέλουν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν. Τέτοιο φαγητό πρέπει να μοιράζεται με τους αγαπημένους και να το αγαπάμε όλοι.


     This time we thought of a recipe that is very common in Greek cuisine and a recipe that requires much love to be good (as per our grandmothers' and mothers' advice). It's a humble dish if you think about it, because it can also be made without the meat, just rice with vegetables. The cabbage rolls devoured in "avgolemono" is a Greek delicacy we used to eat when we were in Greece. So we decided to create a recipe close to those cabbage rolls we used to enjoy back home. It can be a little daunting to make the rolls (and time consuming), but it will pay off in the end.

---

     Αυτή τη φορά σκεφτήκαμε μια συνταγή που είναι πολύ κοινή στην ελληνική κουζίνα και μια συνταγή που απαιτεί μεγάλη αγάπη για να πετύχει (σύμφωνα με τις συμβουλές των γιαγιάδων και των μητέρων μας). Είναι ένα ταπεινό πιάτο αν το σκεφτείτε, γιατί μπορεί επίσης να φτιαχτεί χωρίς το κρέας, απλά με ρύζι και λαχανικά. Οι λαχανοντολμάδες που καταναλώνονται στο αυγολέμονο είναι μια ελληνική λιχουδιά που τρώγαμε συχνά όταν ήμασταν στην Ελλάδα. Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια συνταγή κοντά σε εκείνους τους λαχανοντολμάδες που απολαμβάνουμε όταν είμαστε Ελλάδα. Μπορεί να είναι λίγο αποθαρρυντικό να φτιάξετε τα ρολά (και χρονοβόρο), αλλά θα σας το ανταποδώσει και με το παραπάνω.

Cabbage rolls with meat 

Ingredients

1 whole Savoy cabbage (or white cabbage)

300gr minced meat (beef or pork)

1 carrot in small dices

1 onion in small dices

1 leek finely chopped

half cup uncooked rice (preferably Arborio)

100ml white wine

2 tablespoons tomato paste

salt, pepper 


for "avgolemono" (lemon-egg sauce)

2 eggs

juice from 1 lemon

1 teaspoon cornstarch

paprika


How do I make it?

1. In a medium pot, sauté in medium heat the carrot, onion and leek until slightly brown and soft. Then pour in the minced meat and cook until the meat starts releasing its juices. Pour inside the tomato paste and the wine. When the wine evaporates completely, switch off the heat and put inside the rice and leave it aside.

2. Put a large pot with water and salt to boil. With the knife, remove the centre of the cabbage (the hard part) and put the cabbage with the opening (from removing the hard part) on top. Boil the cabbage for approximately 7 minutes, then take it off the heat and start taking off the cabbages leaves. Place the leaves in a strainer. Keep the outer leaves and the really small ones in the centre of the cabbage and arrange them at the bottom of the pot you used for boiling, after removing the water. We need this layer of leaves in order to prevent the rolls from sticking on the bottom or getting burnt.

3. Take a leaf and with a tablespoon take some minced meat mixture and place it in one side of the leaf. Roll a bit the side with minced meat  then fold the leaf from left and right side and roll all the way to the end of the leaf (like a burrito). You will repeat the same process for each roll. Place each roll in the bot from step 2 in a spiral way, making sure you fit them tightly next to each other. Fill in the pot with vegetable stock or tap water until all the rolls are covered. Place a plate upside down (fitting the diameter of the pot) on top of the rolls to keep them together.

4. In low heat cook the rolls for 40 minutes. When the rolls are ready you take the juice and the 2 eggs in one bowl and whisk them very well until frothy. Add the cornstarch inside the bowl and whisk well again. With a ladle take some water from the pot where the rolls were cooked. Start to gradually pour the water inside the bowl, whisking well at all times. Once you are done add the paprika, whisking to incorporate and pour inside the pot containing the rolls. Serve immediately and enjoy!

---

Λαχανοντολμάδες με κρέας

Υλικά

1 ολόκληρο λάχανο Savoy (ή λευκό λάχανο)

300 γραμμάρια κιμά (βόειο κρέας ή χοιρινό)

1 καρότο σε μικρά ζάρια

1 κρεμμύδι σε μικρά ζάρια

1 πράσο ψιλοκομμένο

μισό φλιτζάνι άψητο ρύζι (κατά προτίμηση Arborio)

100 ml λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

αλάτι πιπέρι


για το αυγολέμονο

2 αυγα

χυμός από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο αραβοσίτου

πάπρικα


Πώς το φτιάχνω;

1. Σε μέτρια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει το κρέας να απελευθερώνει τους χυμούς του. Ρίχνουμε μέσα στον τοματοπολτό και το κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί εντελώς, σβήστε τη φωτιά και βάλτε μέσα στο ρύζι και αφήστε το στην άκρη. 2. Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι για να βράσει. Με το μαχαίρι, αφαιρέστε το κέντρο του λάχανου (το σκληρό μέρος) και τοποθετήστε το λάχανο με το άνοιγμα (από την αφαίρεση του σκληρού τμήματος) στην κορυφή. Βράζουμε το λάχανο για περίπου 7 λεπτά και μετά βγάζουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να βγάζουμε τα φύλλα λάχανου. Τοποθετήστε τα φύλλα σε ένα σουρωτήρι. Κρατήστε τα εξωτερικά φύλλα και τα πραγματικά μικρά στο κέντρο του λάχανου και τακτοποιήστε τα στο κάτω μέρος της κατσαρόλας που χρησιμοποιήσατε για βρασμό, αφού αφαιρέσετε το νερό. Χρειαζόμαστε αυτό το στρώμα φύλλων για να αποφύγουμε να κολλήσουν τα ρολά στο κάτω μέρος ή να καούν. 3. Πάρτε ένα φύλλο και με μια κουταλιά της σούπας πάρτε λίγο μείγμα κιμά και τοποθετήστε το στη μία πλευρά του φύλλου. Τυλίξτε λίγο την πλευρά με κιμά και στη συνέχεια διπλώστε το φύλλο από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά και κυλήστε μέχρι το τέλος του φύλλου (όπως ένα burrito). Θα επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε ρολό. Τοποθετήστε κάθε ρολό στο bot από το βήμα 2 με σπειροειδή τρόπο, φροντίζοντας να τα τοποθετήσετε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο. Γεμίστε την κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών ή νερό βρύσης μέχρι να καλυφθούν όλα τα ρολά. Τοποθετήστε μια πλάκα ανάποδα (τοποθετώντας τη διάμετρο του δοχείου) πάνω από τα ρολά για να τα κρατήσετε μαζί. 4. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τα ρολά για 40 λεπτά. Όταν τα ρολά είναι έτοιμα, πάρτε το χυμό και τα 2 αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά μέχρι να αφρώσουν. Προσθέστε το άμυλο αραβοσίτου μέσα στο μπολ και χτυπήστε ξανά καλά. Με μια κουτάλα πάρτε λίγο νερό από την κατσαρόλα όπου μαγειρεύονταν τα ρολά. Ξεκινήστε να ρίχνετε σταδιακά το νερό μέσα στο μπολ, χτυπώντας καλά ανά πάσα στιγμή. Μόλις τελειώσετε προσθέστε την πάπρικα, χτυπώντας ελαφρά για να ενσωματώσετε και ρίξτε μέσα στο δοχείο που περιέχει τα ρολά. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!




No comments :

Post a Comment