Η γεύση της ζεστής καραμέλας και του μήλου πάντα μου άρεσε στη μηλόπιτα που έφτιαχνε η μαμά μου, έτσι η ιδέα μιας κρέπας με αυτό το συνδυασμό με έβαλε σε σκέψεις και αποφασίσαμε μαζί με το φίλο μου να το δοκιμάσουμε. Σε αυτή τη συνταγή δουλέψαμε μαζί, όπως και στη δημιουργία αυτού του ποστ. Σε αυτό το σημείο συνειδητοποίησα πόση βάση σε λεπτομέρειες μπορεί να δώσει ένας μάγειρας και πόσα πράγματα μπορεί να αγνοούμε όλοι οι υπόλοιποι.
Η συνταγή αυτή αποτελείται από μια βασική ζύμη για κρέπες την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλλού, με διαφορετική γαρνιτούρα.
----
The taste of warm caramel and apples always tasted heavenly in the applepie that my mom made, so the idea of a crepe with this combination got me thinking, and we decided together with my friend to give it a try. In this recipe we worked together, as in the creation of this post. At this point I realized how much attention to details can a proffesional cook give and how many things can everyone else ignore.
This recipe consists of a basic dough for french crepes which you can use with a different garnish.
Κρέπες με βανίλια Μαδαγασκάρης, γεμιστές με καραμελωμένα μήλα
για τις κρέπες
250 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
40 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
500 ml γάλα
3 αυγά
λίγο αλάτι
1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης
για τα μήλα
2 πράσινα μήλα
200 γρ. ζάχαρη
100γρ. βούτυρο
λικέρ κανέλας
πώς θα το φτιάξω;
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία μπασίνα (μεγάλο μπωλ) μαζί με το αλάτι, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ρευστός χυλός.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ, μέχρι η ζάχαρη να πάρει ένα σκούρο χρώμα (να καραμελώσει). Μόλις καραμελώσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Για τις κρέπες προθερμαίνουμε καλά το τηγάνι, βουτυρώνουμε ελάχιστα και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά χυλού στο τηγάνι. Περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να πάει το μείγμα παντού και να δημιουργήσουμε μια λεπτή στρώση χυλού. Ψήνουμε για 10 δευτερόλεπτα και ύστερα γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
- Αφού φτιάξουμε τις κρέπες, τις γεμίζουμε με τα καραμελωμένα μήλα. Γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή κανέλα.
Crepes with Madagascar vanilla, filled with caramelized apples
for the crepes
250gr. flour (sifted)
40gr. butter (melted)
500ml milk
3 eggs
salt
a stick of madagascar vanilla
for the apples
2 green apples
200gr granulated sugar
100gr butter
cinnamon liquer
how do I make it?
- Pour the flour in a large bowl with a bit of salt, add eggs and beat with a hand whisk. Finally, add the milk and butter, mix until you create a fluid batter.
- Peel the apples, cut into cubes, put them in a large pan with the sugar and liqueur until the sugar is getting a dark color (caramelized). Once caramelized, add the butter and mix until a homogeneous mixture is created.
- For the crepes preheat the pan, pour some butter and with a large tablespoon place a spoonfull of batter into the pan. Rotate the pan so the mixture goes everywhere and aim to create a thin layer of batter. Bake for 10 seconds and then turn with the help of a spatula on the other side and continue baking for a few seconds.
- Once you make the crepes, fill them with the caramelized apples. Garnish with a little icing sugar or cinnamon.
No comments :
Post a Comment