Thursday 16 April 2015

Smoothie με φραουλα, ροζ γκρειπφρουτ και τζιντζερ


Η εποχή της άνοιξης ήρθε για να μείνει! Τέλος τα μουντά πρωινά, οι κρύες νύχτες και άλλα χαρακτηριστικά του χειμερινού καιρού. Η φράουλα, το πιο αντιπροσωπευτικό φρούτο της άνοιξης, έχει αρχίσει να εμφανίζεται στις λαϊκές αγορές δειλά δειλά. Το έντονο κόκκινο χρώμα της και η γλυκιά, φρουτώδης γεύση της είναι από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν το τέλειο ζευγάρι σε οποιοδήποτε πιάτο, χυμό, smoothie, γλυκό ή ό,τι άλλο σκεφτείτε. Ταιριάζει ιδανικά σε δροσερές σαλάτες, σε ελαφριά γλυκά και στο πρωινό γεύμα.
Το ροζ γκρέιπφρουτ από την άλλη, αρχικά δίνει μια γλυκιά γεύση που στο τέλος αφήνει μια πικρίλα, όχι πολύ έντονη όμως. Οι ευεργετικές για το πεπτικό σύστημα ιδιότητες του γκρέιπφρουτ είναι στους περισσότερους γνωστές, όμως, υπάρχει μια σύγχυση ως προς την πραγματική του δράση. Δεν είναι λιποδιαλυτικό, καθώς δεν υπάρχουν τροφές που από μόνες τους να καίνε τα λίπη(!) Έχει,όμως, την ιδιότητα να δεσμεύει ελεύθερα λιπαρά οξέα που καταναλώνονται με το φαγητό. Γι αυτό, υποστηρίζεται ότι το να τρώμε μισό γκρέιπφρουτ ή να πίνουμε ένα ποτήρι χυμό του φρούτου αυτού μετά το φαγητό βοηθά στην καλύτερη πέψη και μικρότερη αποθήκευση λίπους. 


Το τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι μια ρίζα που προέρχεται από την Ανατολή, την οποία χρόνια τώρα χρησιμοποιούν οι Κινέζοι σε διάφορες θεραπείες τους με αιθέραια έλαια και βότανα. Το τζίντζερ βοηθά στην ανακούφιση στομαχικών ερεθισμών και άλλων προβλημάτων του πεπτικού συστήματος. Περιέχει πολλές πολυφαινόλες (όπως το κόκκινο κρασί) που είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση. Επιπλέον, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το smoothie αυτό αποτελεί ένα τέλειο ρόφημα το πρωί λίγο πριν φάτε κανονικό πρωινό (δημητριακά, τοστ ή ότι άλλο τρώτε το πρωί). Θα σας τονώσει και θα σας γλυκάνει παράλληλα. Εγώ πήρα και δεύτερο ποτήρι στη δουλειά μαζί!


Smoothie με φράουλα, ροζ γκρέιπφρουτ και τζίντζερ

υλικά (για 2 ποτήρια)

10 μεγάλες φράουλες
1 μεσαίο ροζ γκρέιπφρουτ
μισό πράσινο μήλο
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
λίγο χυμό μήλου
μέλι προαιρετικά

πώς θα το φτιάξω;

Σε ένα καλό μπλέντερ προσθέτετε πρώτα το χυμό μήλου και έπειτα τις φράουλες, το γκρέιπφρουτ και το πράσινο μήλο. Τέλος, προσθέτετε το τζίντζερ και ανακατεύετε πολύ καλά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε σε ελαφρώς παγωμένα ποτήρια.





No comments :

Post a Comment