Saturday 27 June 2015

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ


     Η συνήθεια των χυμών είναι να μην μου κολλήσει! Το καλοκαιράκι, όμως, ούτως ή άλλως τα φρούτα τρώγονται πιο εύκολα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Θα τα φάμε ενδιάμεσα στα γεύματα όταν θελήσουμε κάτι γλυκό, θα τα πάρουμε σε ταπεράκι στην παραλία να υπάρχουν και φυσικά θα υπάρξουν νύχτες που θα απολαύσουμε λίγο δροσερό καρπούζι με φέτα στο μπαλκόνι, όταν θα σκάει ο τζίτζηκας. Αυτή τη φορά αποφάσισα να φτιάξω έναν "πράσινο" χυμό, προσθέτοντας λίγα φρούτα για να μην είναι έντονη η γεύση του. Η τελευταία μου εμπειρία με έναν τέτοιο χυμό ήταν στην ημέρα αποτοξίνωσης από τους χυμούς Verve Juices, στην οποία δοκίμασα δύο τέτοιους χυμούς με έντονη τη γεύση των λαχανικών.
     Σας προτείνω έναν πράσινο χυμό (περιέχει σπανάκι, αβοκάντο και ακτινίδιο ως τα βασικά συστατικά του) που να περιέχει και κάποια φρούτα ώστε να είναι πιο γευστικός και να προσφέρει επιπλέον βιταμίνες. Το σπανάκι περιέχει αρκετό σίδηρο φυτικής προέλευσης, που με τη βοήθεια της βιταμίνης C από το ακτινίδιο είναι απορροφήσιμος. To αβοκάντο, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά και μονοακόρεστα λιπαρά σας κάνει μόνο καλό! Το αχλάδι και η μπανάνα γλυκαίνουν λιγάκι τα πράγματα και ο χυμός λεμονιού δίνει την τελική πινελιά. Μπορείτε να τον πιείτε το πρωί 




Πράσινος χυμός με σπανάκι, αβοκάντο και ακτινίδιο

υλικά (για 2 άτομα)

2 χούφτες σπανάκι baby
2 ακτινίδια
1/2 αβοκάντο
1 αχλάδι
1 μπανάνα
χυμός από μισό λεμόνι
1 1/2 κούπα νερό (ή νερό καρύδας)
3-4 παγάκια

πώς θα το φτιάξω;

     Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε όλα τα υλικά με τελευταία το νερό και τα παγάκια. Θέστε σε λειτουργία το μπλέντερ για 2-3 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν μαζί όλα τα υλικά και να θρυμματιστεί καλά ο πάγος. Σερβίρετε σε μεγάλο ποτήρι και απολαύστε το χυμό σας με ένα funky καλαμάκι!



No comments :

Post a Comment